Un apartament de 50 mp si cum te poate inspira amenajarea lui

Tocmai ce ti-ai achizitionat un apartament si urmeaza sa il amenajezi. Iti doresti ceva simplu, dar modern, actual, in culori deschise. Bugetul se micsoreaza pe zi ce trece, iar tu vrei sa te muti cat mai repede in noua ta casa. Stim ca esti intr-o cautare permanenta de idei si sugestii, asa ca am ales astazi sa iti prezentam o amenajare a unui apartament de 50 metri patrati pe care sa o folosesti ca sursa de inspiratie.

Deschide Galeria

Tot ceea ce vei vedea in acest proiect poate fi aplicat in multe tipuri de locuinte configurate ca apartamente de doua camere. De mentionat ca acest spatiu a trecut printr-o renovare substantiala. S-a pastrat parchetul din lemn, fiind intr-o stare buna. In rest, au fost inlocuite instalatiile, schimbate finisajele, rezugravit si inlocuit mobilierul.

Accentul a fost pus pe zonele cele mai folosite ale locuintei, decorarea livingului fiind amanata pentru moment. Astfel, bucataria si baia au fost amenajate complet, dormitorul partial.

Poate ti se pare ciudat ca am ales sa-ti prezentam o amenajare incompleta, insa suntem constienti ca multi dintre voi va aflati in situatii similare. De retinut este ca un astfel de proiect presupune timp si buget pe care ai nevoie sa le gestionezi cat mai eficient, chiar daca asta presupune sa iti ramana o camera sau doua neamenajata sau nemobilata.

S-a pornit de la a crea o baza cromatica neutra, cu alb si un gri foarte deschis. Comparand camerele acum si inainte de amenajare, remarcam ca totul pare acum mai luminos si mai spatios. Accentul a fost pus pe a obtine zone functionale, placut decorate. Culorile si finisajele alese se pot regasi usor in orice tip de apartament, chiar si in cele mici.

Bucataria a primit o amenajare completa. S-a optat pentru o mobilare simpla, in linii drepte, cu fronturi din MDF alb, lucios pentru a crea acel efect de spatialitate, necesar mai ales in aceasta bucatarie. In astfel de spatii, se recomanda realizarea mobilierului pe comanda pentru a fi siguri ca vom crea o functiune eficienta. Poti incepe cu o schita a ceea ce ai nevoie pentru bucatarie, in functie de dimensiuni si nevoi vei putea incastra electrocasnicele, optimizand fiecae metru patrat disponibil. In cazul de fata, mobilierul este dispus pe o singura latura, incluzand pe langa zonele de depozitare, si electrocasnicele de baza.

In ceea ce priveste locul de luat masa, lucrurile poti fi abordate din unghiuri diferite. Uneori, acesta poate fi mutat in perimetrul livingului avand astfel spatiu suplimentar pentru depozitare, pe cand alteori se doreste ca acesta sa fie integrat doar in spatiul bucatariei, asa cum este si in cazul acestui apartament.

Asigura-te ca vei avea suficienta lumina in bucatarie! Pe langa iluminatul general, adauga benzi LED pentru a asigura o lumina de accent pe blatul de lucru si, dupa caz, un corp suspendat pentru a aduce un plus de efect in jurul mesei.

Pentru baie s-a mers pe aceeasi linie: simplu si functional. Placi ceramice albe pe zonele de stropire si gresie gri, mata la nivelul pardoselii, cu un lavoar rotund si un corp de depozitare suspendat, o oglinda destul de generoasa si bazin de toaleta incastrat, iata, pe scurt o amenajare bine adaptata spatiului existent.

In dormitor s-a asigurat un minimum de confort, cu pat, doua noptiere si un covoras. Pentru inceput, e tot ce ai nevoie, amenajarea putand fi ulterior completata cu o comoda sau un dulap de haine pe masura spatiului.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole