Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021, cand proprietarii, un cuplu tanar, au decis sa isi amenajeze si personalizeze locuinta.

Deschide Galeria

Proiectul (care a durat 7 luni, acoperind tot, de la proiect la implementare) a fost preluat la alb, toate finisajele erau deja montate, astfel incat echipa Cristina Micu Interior Design a intervenit partial cu finisaje noi, pentru a accentua anumite zone din fiecare camera, cu ajutorul tapetului si a vopselelor decorative.

In mare parte datorita finisajelor propuse si conceptul modern, aerisit, apartamentul de 70 de metri patrati pare spatios, fiecare element avand locul lui bine definit in amenajare.

Zona de zi cuprinde holul de intrare, baia comuna, bucataria si livingul, care comunica vizual printr-o suprafata vitrata mare, cu usi glisante si rame metalice in stil industrial. Bucataria a fost gandita ca un spatiu functional, cu un flux de circulatie corect, cu multe spatii de depozitare, pana in taven, insa in acelasi timp este ocomponenta estetica importanta a amenajarii.

Despre mobilierul din bucatarie arhitectii ne povestesc ca “albul neutru al mobilierului se remarca totusi prin modelul riflat al corpurilor suspendate de mobilier, indirect luminate de banda LED incastrata, iar placarea de perete cu compozit de quart, alaturi de blatul de lucru cu textura de lemn, vin sa completeze si sa creeze accente in bucatarie, in neutralitatea alba de fundal.”

Accente care amintesc de stilul industrial regasim si in hol unde a fost propus un tavan casetat negru cu spoturi mici. Contrastul cu piesele de mobilier albe cu accesorii aurii  delicate si catifeaua verde a banchetei este unul extrem de placut.

Paleta cromatica abordata in cadrul acestui proiect se bazeaza pe mult alb, nuante neutre, textura si culoarea lemnului, toate accentuate prin culori puternice, care intrerup monotonia. Predomina nuanta de verde smarald pe care o intalnim la catifeaua canapelei (achizitionata de la Rovere), taburetul de la masuta de makeup, bancheta din hol, lavoarul din baia matrimoniala.

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii:  Arthur Tintu (Zinz Photography)

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole