Utilizari practice pentru zatul de cafea

Dupa ce ai savurat cafeaua preferata, te gandesti mereu ce ai putea face cu zatul ramas? Astazi ne-am propus sa iti venim in ajutor si sa-ti oferim cateva solutii practice. 

Deschide Galeria

Zatul de cafea iti poate ajuta parul sa fie mai stralucitor si mai sanatos. O data pe saptamana mixeaza intr-un recipient zat si balsam si apoi aplica pe par. Se spune ca zatul ajuta firul de par sa creasca mai viguros.

Beneficiile zatului de cafea le poti experimenta si pe pielea ta la propriu; consistenta grunjoasa ajuta la purificarea pielii prin intermediul gomajului; ajuta chiar la reducerea celulitei. Aplica in timpul dusului sau opteaza odata la doua saptamani pentru un scrub facial. Vei elimina celulele moarte si pielea va fi mai fina. Si picioarele tale se pot bucura de o exfoliere din cand in cand.

In gradina vei descoperi ca zatul iti poate fi de mare ajutor: tine la distanta melcii si animalele, in special pisicile si este un bun fertilizator pentru compostul plantelor.

Elimina petele de pe mobila inchisa la culoare. Tot ce trebuie sa faci este amesteci parti egale de zat, apa calda si otet. Lemnul va arata ca nou.

Zatul de cafea ajuta la eliminarea mirosului neplacut din frigider. Puneti zat intr-un bol si lasati-l pe unul din rafturile frigiderului. Puteti pune chiar si cafea macinata direct pentru un efect mai puternic. 

Dupa ce taiati usturoiul, scapati de mirosul neplacut cu zat de cafea. Frecati mainile si ati rezolvat. Puteti incerca si cu o felie de lamaie. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole