Visezi la o gradina in permanenta perfect verde? Iata 3 solutii pentru a transforma acest vis in realitate

Dacă ai o grădină orientată spre nord în care plantele se dezvoltă cu dificultate sau pur și simplu ești o persoană foarte ocupată, îți recomandăm să iei în considerare plantele artificiale. Acestea nu doar că au un aspect natural, ci sunt și foarte rezistente în timp și se pot instala în orice tip de spațiu. În plus, într-o lume atât de grăbită ca a noastră, chiar nu trebuie să mai aștepți ca plantele să se dezvolte, iar visul tău de a avea o grădină veșnic verde se poate transforma foarte rapid în realitate. Iată și cum.

Deschide Galeria

 

1) Înlocuiește iarba naturală cu una artificială

Gazonul sintetic reprezintă o variantă comodă și economică de amenajare a spațiilor exterioare. Textura acestui tip de gazon imită foarte bine firele naturale de iarbă nu doar în ceea ce privește aspectul, senzația la atingere, ci și comportamentul. Există, astfel, modele de gazon care atunci când calci pe firul de iarbă acesta își revine la forma inițială după un minut sau două, la fel ca iarba naturală, oferind la atingere o senzație asemănătoare cu cea pe care o ai atunci când calci pe iarba naturală. Fiind o investiție pe termen lung, înainte să achiziționezi un astfel de gazon, trebuie să te informezi cu privire la rezistența sa, la comportamentul în fața acțiunii razelor UV, la recomandările de utilizare (dacă se pot juca copiii pe el, dacă este recomandat pentru trafic intens etc.) și la culori. Acesta din urmă este un aspect important, întrucât gazonul monocrom, care este și cele mai economic, nu reușește să redea prea bine un aspect natural grădinii, spre deosebire de cele care conțin puțin 4 nuanțe diferite de iarbă.

 

2) Instalează gard viu artificial

Ia în calcul să folosești gard viu artificial, care este foarte asemănător cu cel natural, dar este mai ieftin și necesită mult mai puțin timp pentru îngrijire. În plus, calitățile unui gard viu artificial sunt aceleași ca ale unuia natural, pentru că reduce vizibilitatea din exterior și asigură un nivel ridicat de umbrire. Fiind în principal un sistem modular, acest tip de gard viu se montează foarte rapid (inclusiv de către amatori). Asemenea unui gard de plante, și acesta are capacitatea să funcționeze ca un zid eficient împotriva poluării fonice, ca un ecran împotriva prafului dar și ca un obiect decorativ plăcut la privire, îndeplinind, astfel, un dublu rol –  decorativ și de protecție.

 

3) Decorează grădina cu plante artificiale de exterior

Magazinele dedicate de profil se întrec în a-ți oferi plante ornamentale artificiale care pot fi instalate la exterior și pot arăta extraordinar. În ofertele lor se găsesc numeroase tipuri de arbori și arbuști ornamentali în ghiveci, care imită cu succes speciile naturale (arțari, bambuși, palmieri, măslini, ficuși, arbori de cauciuc, buxuși, rhododendroni cu flori etc.). La plante ornamentale și flori artificiale oferta este de asemenea foarte bogată, fiind disponibile de la tufe de lavandă, mușcate, iederă, ferigi, yucca și până la orhidee. Așa cum iarna împodobești de Crăciun un brad artificial, de ce să nu îți petreci și vara la umbra unei vițe de vie artificiale? Plantele artificiale de exterior pot fi soluții de lungă durată pentru grădina ta, dacă iubești, de exemplu, să ai tot timpul flori, sau pot fi soluții temporare până când plantele pe care ți le dorești se dezvoltă.             

   

Industria verde artificială s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, devenind o prezență tot mai activă în viețile noastre. Dacă luăm de exemplu gazonul artificial, acesta a fost fabricat pentru prima oară la începutul anilor 1960 de compania Chemstrand, devenită ulterior Monsanto, utilizând o tehnologie similară cu cea din industria covoarelor. Fundația Ford a avut un rol important în lansarea pe piață a acestui produs în perioada respectivă, întrucât a căutat o soluție pentru suprafețe de joc ale copiilor din spațiile urbane, cărora dorea să le ofere o suprafață mai bună de joc comparativ cu clasicul asfalt,  pe întreg parcursul anului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole