Cum punem in valoare amenajarea holului

Atunci cand pasesti intr-o locuinta, prima incapere cu care iei contact este holul. Din aceasta perspectiva, gandeste-te cat de importanta poate fi amenajarea acestei zone din casa ta.

Deschide Galeria

Daca pana acum te-ai concentrat doar pe amenajarea din bucatarie sau living, haide sa vedem ce putem face cu decorul din hol si ce imbunatatiri ii putem aduce pentru a-l transforma intr-o zona functionala, dar cu stil.

Holul de la intrare trebuie sa fie un spatiu primitor, in care musafirii sa paseasca ademeniti de un decor placut, iar tu sa te simti confortabil ori de cate ori te intorci acasa. De aceea, fiecare alegere va trebui gandita pentru a influenta in sens pozitiv amenajarea finala.

Tine cont ca pentru un hol mic, iti vor fi de mare ajutor culorile deschise, pastelate, sau simplul alb pe care sa-l accesorizezi discret cu decoratiuni. Pe cat posibil, incearca sa folosesti o nuanta deschisa si pentru pardoseala. Daca bucataria sau sufrageria are intrare directa din hol, iti recomandam sa folosesti acelasi tip de pardoseala (model si nuanta). Astfel, creezi unitate si coerenta la nivel vizual.

Indiferent de dimensiunile holului tau, foloseste cuiere sau dulapuri si pantofare inchise. Astfel, vei crea senzatia de ordine, iar camera va parea mai aerisita din punct de vedere vizual. Si in cazul acestor piese de mobilier e bine sa alegi finisaje lucioase, in nuante de alb sau crem, eventual cu oglinzi pentru a spori senzatia de spatialitate si lumina in hol. Pe langa pantofar si cuier, mai poti adauga in hol si o comoda cu sertare, fotolii si o masa, o bancuta cu sertare sau cu spatiu de depozitarea in interior, dar si polite, rafturi sau chiar un dressing. Cand alegi mobilierul, ia in calcul functionalitatea si folosirea eficienta a spatiului astfel incat sa profiti la maximum de aceasta incapere.

Pentru un plus de varietate la nivelul amenajarii, poti lua in calcul un perete-accent realizat din caramida aparenta in culoarea sa naturala sau vopsita in alb. Ideal ar fi ca acest detaliu sa se mai regaseasca si intr-un loc al amenajarii. In cazul deschiderii holului spre una din functiunile casei, ai putea incerca o delimitare vizuala printr-un panou despartitor din lamele de lemn.

In cazul unui hol lung si ingust, mergi pe o linie minimalista, deoarece incaperile inguste creeaza senzatia de aglomeratie. De aceea, pentru a mari vizual spatiu poti aseza o oglinda pe unul dintre pereti si de o parte si de alta a ei corpuri de iluminat.

Personalizeaza decorul din hol cu obiecte precum tablouri cu mesaje inspirationale, plante de interior, fotografii inramate sau nu cu imagini din vacanta sau cu membrii ai familiei tale – in felul acesta le vei vedea de fiecare data cand ajungi acasa si vor avea, cu siguranta, un impact pozitiv asupra starii tale de spirit. Daca spatiul si dimensiunile iti permit, poti amenaja in hol o biblioteca, eliberand astfel decorul din living. Nu uita sa folosesti lumini de accent pentru a pune in valoare zona nou conturata. De altfel, iluminatul holului, de obicei privat de lumina naturala, ar trebui sa fie prioritar, astfel incat aceasta zona de trecere sa fie iluminata corespunzator.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole