fbpx

10 sfaturi despre cum sa aranjezi mobila

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Aranjarea mobilei presupune mai mult decat o simpla pozitionare a pieselor. De obicei, cand vine momentul de a plasa mobila, nu acordam mereu atentia cuvenita ci alegem optiunile cele mai la indemana. Insa, e bine de stiut ca felul cum aranjezi mobila poate influenta atmosfera unei camere si crea functii la care nu te-ai gandit. Haideti sa exploram cateva idei care sa va ajute pe viitor in reamenajare.

Deschide Galeria

Functionalitatea este primul cuvant cheie. In functie de spatiu e necesar ca anumite piese de decor sau mobila sa fie usor accesibile. De exemplu, in bucatarie iti doresti sa ai la indemana ustensilele pentru gatit, iar in birou, toate cartile si materialele necesare pentru studiu. In functie de aceste criterii, veti sti si cum sa va aranjati mobilierul.

Pentru living, luati in considerare o aranjare intr-o forma rotunda. Astfel, plasati canapeaua, fotoliile sau scaunele circular, intr-o forma confortabila care sa inlesneasca conversatiile intre oameni. Apoi restul de mobila, ar trebui sa formeze niste bariere in jurul acestui cerc: dulapul sau etajerele pot fi dispuse de-a lungul peretilor.

Un alt aspect de luat in considerare este acela de a va crea un punct de interes in camera respectiva si apoi sa organizati mobila in jurul lui. Acesta ar putea fi un semineu, un pian sau o piesa de arta deosebita pe care doriti sa o puneti in valoare. Respectivul element de interes nu trebuie sa creeze un contrast in camera, ci trebuie sa se integreze cu restul paletei cromatice pentru a crea un echilibru.

Pentru zonele cu trafic intens, este important sa creati suficient spatiu pentru trecere si pentru fluenta camerei. Atunci cand atarnati un tablou deasupra unei piese de mobila, lasati putin spatiu intre cele doua pentru a preveni un sentiment de inghesuiala si pentru echilibru vizual.

Mobila poate fi aranjata in living dupa regula triunghiului. Astfel, doua capete de masa, incadreaza canapeaua, iar deasupra ei se afla agatat un tablou. Aceasta metoda asigura simetrie si ofera suport pentru atunci cand raman zone pe care nu stim cum sa le amenajam.

Evitati sa imprastiati piese de mobilier cum ar fi masute sau un otoman de-a lungul camerei doar din dorinta de a acoperi tot spatiul. Folositi-le in schimb pentru a crea coerenta. Astfel, otomanul poate sta sub masuta de cafea sau doua masute de cafea identice pot fi plasate una langa alta. Ideea este de a grupa elemente asemanatoare sau care se pot completa impreuna pentru ca amenajarea sa capete sens. 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...