Raw Generation Expo Editia VIII, pe 16 noiembrie la Romexpo

Pe 16 noiembrie 2014 se va desfasura a opta editie a expozitiei Raw Generation, un eveniment national care promoveaza un stil de viata sanatos. Aceasta expozitie a fost si este primul si cel mai mare eveniment din Romania care promoveaza alimentatia “raw food”. Primele sapte editii au avut un mare succes, bucurandu-se de prezenta a mii de oameni si a presei din Romania la fiecare editie. Toate expozitiile au fost si sunt realizate fara sponsori, din fonduri proprii. Expozitia este organizata de Ligia Pop (ligiapop.com).

Deschide Galeria

La 35 de ani, este autoarea a sase carti: Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa (2014), Jurnal de sarcina: sfaturi pentru o nastere naturala si un bebe sanatos (2014), Deserturi pentru parinti si copii sanatosi (2011, 2014), Germeni si vlastari: surse de sanatate si energie (2011, 2013), Retete vegane fara foc (2010, 2012, 2014), Pasi în lumea muzicii (2007). Este raw food chef (bucatar specializat în alimentatia vegana fara foc), sustine demonstratii culinare si organizeaza anual la Bucuresti Raw Generation Expo, un eveniment unic si national prin care promoveaza un stil de viata sanatos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online: „Ligia’s Kitchen“ (ligiaskitchen.com) si „De Vorba cu Ligia“ (devorbaculigia.com). A castigat, alaturi de alti 15 bucatari din lume, titlul international YouTube Next Chef. Ligia Pop este licentiata în muzica la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iasi si e profesoara de pian. Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul ei oficial: ligiapop.com.

Raw Generation Expo va fi deschis publicului începand cu ora 9 si pana la ora 19 iar intrarea va costa 10 lei. Printre atractii:

• Peste 100 de expozanti veniti din toata tara si din strainatate care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa

• Restaurante si firme de catering care vor oferi preparate delicioase raw si vegane pentru vanzare

• Oferirea spre vanzare a editiei a doua a cartii Ligiei, Deserturi pentru parinti si copii sanatosi, publicata de editura Curtea Veche (curteaveche.ro)

• Tombola cu premii mici si mari

Program Expo

09:00 – 19:00: Expunere produse cu vanzare in Salile Titulescu, Madgearu si Brancusi

• 17:00 – 17:15: Tombola in Sala Titulescu

 

O alimentatie bogata în raw food

Promovam un stil de viata unde consumam un procent cat mai mare de alimente vegetale în stare cruda, neprocesate termic, pe langa mancare gatita vegetariana. Cand spunem gatit, ne referim la preparatul cat mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fara prajeli, rantasuri si alte alte procedee care pot diminua sau elimina calitatile cruditatilor. Promovam retete raw food care acopera tot meniul si care sunt 100% naturale. Ȋnvatam parintii cu ajutorul cartilor de retete publicate, al demonstratiilor, claselor de gatit si al show-ului “Ligia’s Kitchen”, sa pregateasca deserturi sanatoase, lipsite de zahar si totodata extrem de delicioase pentru copii si întreaga familie. Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamna preparate fara foc (vegan = fara ingrediente de origine animala) în care alimentele de baza sunt:

✦ Legumele, într-o varietate cat mai larga

✦ Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si digerat

✦ Semintele si nucile, de asemenea surse de proteine si acizi grasi esentiali

✦ Fructele în stare naturala sau uscate

✦ Superalimentele, gen algele marine, care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume, pana la cacao raw si diverse prafuri vegetale bogate în nutrienti complecsi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebit de delicioase, chiar si pentru gusturile gurmanzilor.

De ce sa consumam raw food?

Traim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substante nocive. Trebuie sa facem ceva pentru generatia noastra, cat si pentru cele viitoare si acesta este si scopul acestui targ, de informare si schimbare a calitatii vietii, printr-o alimentatie mai sanatoasa, insotita si de schimbari pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoana” sau “fiinta”. Cercetarile recente au demonstrat ca suntem ceea ce mancam: calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Acest fel de alimentatie se adreseaza întregului public care doreste sa-si îmbunatateasca sanatatea, sa-si pastreze un corp mai tanar si o minte mai agera. Astazi cand piata este invadata de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori, amelioratori de gust si alte chimicale, cand oamenii se îmbolnavesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer si o multitudine de alergii, datorita unei diete necorespunzatoare, trebuie sa îi informam ca exista alternative alimentare mult mai sanatoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dieta corespunzatoare, pot reda corpului sanatatea ideala.

Ȋn lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani si peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se afla si celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si multi altii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole