16 bucatarii amenajate in stiluri diferite care sa te inspire

In momentul in care iti doresti sa amenajezi sau sa redecorezi bucataria, esti pus fata in fata cu o multitudine de alegeri – ce stil sa alegi? care ti se potriveste mai bine? cum va arata intreg decorul la final? Tocmai de aceea ne-am gandit sa iti aratam o selectie de 16 bucatarii frumoase, amenajate in stiluri de design interior diferite. In acest fel, vei putea vedea clar diferentele si vei identifica mai usor ce iti doresti.

Deschide Galeria

Bucatariile vintage sunt caracterizate de multa culoare, in special pasteluri sau tonuri calde. Obiectele decorative au linii dulci, iar intreaga atmosfera care se degaja din aceste bucatarii este una de buna-dispozitie. 

Bucataria shabby-chic este o alegere feminina, in care decorul este saturat cu tonuri pudrate si imprimeuri si detalii foarte girly: stergare cu buline, draperii cu falduri bogate si fundite, panouri cu inscriptii sau desene florale. O bucatarie shabby chic este varianta adulta de incapere desprinsa dintr-o casa de papusi.

Bucataria industriala se remarca prin stralucirile metalice sau cromate si prin insertiile brute – perete nefinisat de caramida, blaturi de lucru din ciment, finisaje din aluminiu sau otel. Acest stil se foloseste de lumina naturala si de iluminatul artificial pentru a pune in evidenta diferenta de texturi si armonizarea lor in decorul rezultat. 

O bucatarie cosmopolita te va invalui in materiale pretioase – lemn, marmura, blana si va face apel la simtul estetic neconventional. Este locul perfect pentru solutii de iluminat inedite, decoratiuni personale si accente ultra-luxuriante. Spatiul este gratificat prin opulenta unor accente studiate, functionalitatea fiind de cele mai multe ori subinteleasa din alegerea unor solutii de depozitare inteligente.

Citeste si despre depozitarea in bucatarie.

Bucataria clasic-eleganta va avea corpuri de mobilier cu filigranuri, va avea bolte si finisaje bogate si va abunda in nuante calde. Nimic minimalist nu va strica acest echilibru – putem opta pentru candelabre, pentru scaune cu spatar si tapiterii pretioase si pentru ornamente cu iz atemporal – sfesnice, farfurii de decor, fructiere din cristal. 

Bucataria scandinava este de la bun inceput un spatiu imaculat, cu geometrii fine. Lemnul este o concesie ce va completa inspirat decorul, toate aglomerarile vor fi ascunse privirii si neaparat in raza vizuala se va regasi o planta vie. 

Bucataria minimalista este alegerea ideala in casele mici, in care spatiul este limitat. Decorul se va concentra pe intrunirea criteriilor de utilitate, iar detaliile vor fi reduse la minim. O bucatarie minimalista este perfecta si in cazul unui open space, cu livingul expus. 

Vezi si 10 bucatarii de vis

Bucataria eclectica se foloseste de culori, detalii si materiale pentru a creea cele mai placute efecte. Aici este permisa explorarea si alaturarea mai multor stiluri de design – poti avea scaune industriale, mobilier minimalist si obiecte de iluminat vintage. Daca rezultatul este bine dozat, se cheama ca ai reusit.

Bucataria rustica este locul tavanului din lemn, al mobilierului din acelasi material si al peretilor de piatra naturala. Caldura spatiului este data de aceste texturi ce induc o stare de confort. 

Indiferent pentru ce stil de amenajare a bucatariei vei opta, acorda o atentie deosebita finisajelor si iluminatului. O bucatarie aerisita si plina de lumina va fi intotdeauna un loc perfect pentru relaxarea de acasa. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole