Moderne si practice- 10 bucatarii de vis

Bucatariile reprezinta un punct de maxima creativitate in proiectele de amenajare interioara. Regulile vietii moderne cer ca ele sa fie spatii functionale, moderne si nu in ultimul rand, potrivite unor momente de socializare relaxate. 

Deschide Galeria

Luminozitatea si caldura sunt doua dintre aspectele pe care le remarcam de fiecare data intr-o bucatarie high-class. Materialele pretioase (marmura, lemn natur) sunt incorporate in obiecte de mobilier care sunt apoi conturate de surse de iluminat pozitionate cu profesionalism. Difuzarea corecta a luminii in bucatarie este cea care creeaza spatialitate si confort.

In fiecare din bucatariile expuse, remarcam prezenta lemnului. Fie ca este ales pentru parchet,tavan,dulapuri,etajere sau scaune, lemnul, in toate nuantele sale calde, ofera amenajarilor de bucatarie o atmosfera placuta, accentuand totodata predispozitia catre natural, o coordonata nelipsita a luxului. 

Arunca o privire si pe sugestiile noastre de bucatarii in alb

Structura open-space si-a castigat in ultimii ani popularitatea, bucataria fiind gandita de designerii de interior ca o prelungire a livingului. Acest lucru reflecta dorinta oamenilor de a sta impreuna in cadrul activitatilor casnice, care nu mai au nevoie de delimitari. Practic, casa intreaga este acelasi univers de confort si bunastare.

Piatra expusa este inca o tendinta ce a luat avant in amenajarea multor bucatarii moderne. Aspectul sau nefinisat imprima ambientului o tenta rustica asumata, ce contrasteaza cu tehnologia ultra-moderna. 

In ceea ce priveste repartitia in spatiu a mobilierului de bucatarie, oaza centrala sub forma de bar sau masa de lucru este considerata cea mai buna optiune. In acest mod ramane mai mult spatiu de miscare, iar functionalitatea ansamblului are de castigat. 

O bucatarie moderna se obtine imbinand tendintele momentului cu acceptiunea de confort personala. Doar asa vom avea un cadru care sa ne reprezinte si in care ne vom simti „acasa”.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole