5 elemente ecologice pentru decor

Ultimii ani au adus in prim plan tehnologii si materiale care vin in sprijinul mediului si protejarii lui impotriva poluarii si abuzului de resurse naturale. Multe dintre acestea se pot regasi si in cadrul decorului din casele noastre. Fiind sustenabile, deci prietenoase cu natura, aceste elemente ecologice pot da un nou aspect unei amenajari.

Deschide Galeria

Bambusul

Podeaua este importanta in orice casa atat pentru calitatile ei cat si pentru decor, fiind elementul care adauga textura unei camere. Bambusul este un exemplu concret de podea ecologica. Este usor de mentinut si de curatat, aducand in plus un aer de prospetime. Intr-o camera in care va doriti un aspect natural, cu nuante calde si placute, bambusul este solutia ideala. Exista diferite tipuri de bambus, unele mai inchise si altele in nuante deschise, luminoase.

Mobila reciclata

Reconditionarea mobilei este una din tendintele actuale cele mai populare. Este o metoda prin care partile vechi de mobilier si accesorii asemanatoare capata un aspect nou prin cateva metode de slefuire, vopsire si chiar modificare partiala. Usile se transforma in mobilier de hol, iar scaunele capata noi fete prin vopsire si retapitare.

Pluta

Un concept relativ nou pentru podea, este pluta. Este o varianta sustenabila pentru podea, care izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic si termic si in plus este si placut la atingere. Flisele din pluta sunt moderne si reprezinta un inlocuitor ideal pentru gresie sau parchet laminat. In plus, efectul asupra decorului este unul fresh si placut. O idee practica si originala – un covor de baie din dopurile de pluta de la sticlele de vin; colectionati-le pe viitor si creati lucruri inedite.

Panourile solare

Panourile solare creeaza energie absorbind radiatiile solare. Chiar daca intregul procesul de achizitionare si montare este unul costisitor, pe termen lung este o varianta sustenabila care va va ajuta sa faceti economii. Si din punct de vedere estetic puteti beneficia de pe urma lor, montandu-le pe post de streasina.

Canepa

Desi poate suna putin ciudat, canepa este un material ecologic care poate aduce beneficii estetice unei amenajari. Micile detalii fac marile schimbari. Pe langa faptul ca aduce textura, acest material va permite sa apelati la creativitatea voastra in scopuri decorative.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole