fbpx

5 elemente ecologice pentru decor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Ultimii ani au adus in prim plan tehnologii si materiale care vin in sprijinul mediului si protejarii lui impotriva poluarii si abuzului de resurse naturale. Multe dintre acestea se pot regasi si in cadrul decorului din casele noastre. Fiind sustenabile, deci prietenoase cu natura, aceste elemente ecologice pot da un nou aspect unei amenajari.

Deschide Galeria

Bambusul

Podeaua este importanta in orice casa atat pentru calitatile ei cat si pentru decor, fiind elementul care adauga textura unei camere. Bambusul este un exemplu concret de podea ecologica. Este usor de mentinut si de curatat, aducand in plus un aer de prospetime. Intr-o camera in care va doriti un aspect natural, cu nuante calde si placute, bambusul este solutia ideala. Exista diferite tipuri de bambus, unele mai inchise si altele in nuante deschise, luminoase.

Mobila reciclata

Reconditionarea mobilei este una din tendintele actuale cele mai populare. Este o metoda prin care partile vechi de mobilier si accesorii asemanatoare capata un aspect nou prin cateva metode de slefuire, vopsire si chiar modificare partiala. Usile se transforma in mobilier de hol, iar scaunele capata noi fete prin vopsire si retapitare.

Pluta

Un concept relativ nou pentru podea, este pluta. Este o varianta sustenabila pentru podea, care izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic si termic si in plus este si placut la atingere. Flisele din pluta sunt moderne si reprezinta un inlocuitor ideal pentru gresie sau parchet laminat. In plus, efectul asupra decorului este unul fresh si placut. O idee practica si originala – un covor de baie din dopurile de pluta de la sticlele de vin; colectionati-le pe viitor si creati lucruri inedite.

Panourile solare

Panourile solare creeaza energie absorbind radiatiile solare. Chiar daca intregul procesul de achizitionare si montare este unul costisitor, pe termen lung este o varianta sustenabila care va va ajuta sa faceti economii. Si din punct de vedere estetic puteti beneficia de pe urma lor, montandu-le pe post de streasina.

Canepa

Desi poate suna putin ciudat, canepa este un material ecologic care poate aduce beneficii estetice unei amenajari. Micile detalii fac marile schimbari. Pe langa faptul ca aduce textura, acest material va permite sa apelati la creativitatea voastra in scopuri decorative.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...