fbpx

5 modele de bucatarii mici cu stil

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Chiar daca ai foarte putin spatiu la dispozitie pentru amenajarea bucatariei, nu intra in panica. Spatiile mici isi au farmecul lor, important e sa gasesti echilibrul si sa adopti un stil pe placul tau.

Deschide Galeria

Pentru a ilustra mai bine aceste idei, iata o selectie de 5 bucatarii pe cat de mici pe atat de frumoase prin prisma detaliilor si a accesoriilor care le compun stilul. Ele sunt surse de inspiratie, ideile regasite aici putandu-le prelua la randul nostru pentru propriile amenajari. Vei gasi modele interesante si in acest articol despre bucatarii mici.

Un aragaz sau plita, o chiuveta, un frigider si cateva dulapuri, doar acestea par sa fie singurele piese care incap intr-un spatiu restrans. Insa, o amenajare nu se rezuma doar la atat. Ceea ce gasim in fiecare din aceste bucatarii este un stil deosebit care le individualizeaza si le confera acel aer lived-in, un spatiu placut unde gatesti cu placere.

Spre exemplu, in prima amenajare modelul aplicat fliselor rezoneaza cu tiparul covorului – nuante calde, model jucaus, geometric. Electrocasnicele sunt integrate bine in ansamblul bucatariei care ne arata astfel ca si o bucatarie mica si compacta ca aceasta poate fi functionala. Rafturile deschise din coltul dulapurilor sunt o aditie interesanta in special prin contrastul nuantei lemnului cu albul dulapurilor.

In cea de-a doua amenajare, detaliile care ne atrag atentia sunt ustensilele de bucatarie asezate ca exponate pe un perete lateral. Suna traznit, dar efectul creat este amuzant si original in acelasi timp. Bucatariile mici necesita creativitate si bineinteles stil.

In cea de-a treia amenajare, ideea expunerii ustensilelor si cratitelor ca obiecte de decor vine sa ne surprinda din nou. De fapt, va pot spune cu siguranta ca aceasta este una din cele mai utilizate tendinte in amenajarea bucatariilor, indiferent de marime. Ne plac si suporturile cu plantele aromatice pentru un strop de culoare in decor.

Urmatoarea amenajare ne propune un stil vintage cu influente industriale, o abordare preferata de multi decoratori. Frigiderul SMEG este cu siguranta o piese de rezistenta in aceasta bucatarie mica. Corpul de iluminat si scaunele diferite ne duc cu gandul la un apartament tip studio boem si tineresc. Nu exista dulapuri sau etajere in partea de sus a bucatariei, astfel ca spatiile de depozitare sunt concentrate in dulapurile si sertarele din zona de lucru.

Modelul numarul cinci de bucatarie este amenajata intr-o zona cu tavan inclinat, de aceea o parte din mobilier a fost realizat la comanda. Remarcam o combinatie intre dulapuri si etajere folosite pentru a expune o parte din cesti, carti de bucate si alte accesorii marunte specifice bucatariei. Albul mobilierului este intr-un contrast interesant cu frontul dintre corpurile de mobilier din bucatarie, rezultand intr-un perete accent care surprinde placut animand ansamblul decorului.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...