5 modele de bucatarii mici cu stil

Chiar daca ai foarte putin spatiu la dispozitie pentru amenajarea bucatariei, nu intra in panica. Spatiile mici isi au farmecul lor, important e sa gasesti echilibrul si sa adopti un stil pe placul tau.

Deschide Galeria

Pentru a ilustra mai bine aceste idei, iata o selectie de 5 bucatarii pe cat de mici pe atat de frumoase prin prisma detaliilor si a accesoriilor care le compun stilul. Ele sunt surse de inspiratie, ideile regasite aici putandu-le prelua la randul nostru pentru propriile amenajari. Vei gasi modele interesante si in acest articol despre bucatarii mici.

Un aragaz sau plita, o chiuveta, un frigider si cateva dulapuri, doar acestea par sa fie singurele piese care incap intr-un spatiu restrans. Insa, o amenajare nu se rezuma doar la atat. Ceea ce gasim in fiecare din aceste bucatarii este un stil deosebit care le individualizeaza si le confera acel aer lived-in, un spatiu placut unde gatesti cu placere.

Spre exemplu, in prima amenajare modelul aplicat fliselor rezoneaza cu tiparul covorului – nuante calde, model jucaus, geometric. Electrocasnicele sunt integrate bine in ansamblul bucatariei care ne arata astfel ca si o bucatarie mica si compacta ca aceasta poate fi functionala. Rafturile deschise din coltul dulapurilor sunt o aditie interesanta in special prin contrastul nuantei lemnului cu albul dulapurilor.

In cea de-a doua amenajare, detaliile care ne atrag atentia sunt ustensilele de bucatarie asezate ca exponate pe un perete lateral. Suna traznit, dar efectul creat este amuzant si original in acelasi timp. Bucatariile mici necesita creativitate si bineinteles stil.

In cea de-a treia amenajare, ideea expunerii ustensilelor si cratitelor ca obiecte de decor vine sa ne surprinda din nou. De fapt, va pot spune cu siguranta ca aceasta este una din cele mai utilizate tendinte in amenajarea bucatariilor, indiferent de marime. Ne plac si suporturile cu plantele aromatice pentru un strop de culoare in decor.

Urmatoarea amenajare ne propune un stil vintage cu influente industriale, o abordare preferata de multi decoratori. Frigiderul SMEG este cu siguranta o piese de rezistenta in aceasta bucatarie mica. Corpul de iluminat si scaunele diferite ne duc cu gandul la un apartament tip studio boem si tineresc. Nu exista dulapuri sau etajere in partea de sus a bucatariei, astfel ca spatiile de depozitare sunt concentrate in dulapurile si sertarele din zona de lucru.

Modelul numarul cinci de bucatarie este amenajata intr-o zona cu tavan inclinat, de aceea o parte din mobilier a fost realizat la comanda. Remarcam o combinatie intre dulapuri si etajere folosite pentru a expune o parte din cesti, carti de bucate si alte accesorii marunte specifice bucatariei. Albul mobilierului este intr-un contrast interesant cu frontul dintre corpurile de mobilier din bucatarie, rezultand intr-un perete accent care surprinde placut animand ansamblul decorului.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole