Paletii reciclati – cateva intrebuintari practice

Paletii reciclati au ajuns materia prima potrivita pentru construirea diferitelor piese de mobilier, pentru construirea de garduri, cutii pentru depozitare, realizarea unor proiecte artistice sau chiar pentru construirea unor locuinte de mici dimensiuni. Procurarea acestor paleti se poate face destul de usor. In preajma depozitelor puteti gasi centre care vand paleti cu preturi incepand de la 20 de lei. Iata ce forme pot lua paletii dupa ce au iesit din uz.


Deschide Galeria

Constructiile din paleti

Paletii din lemn sunt printre cele mai functionale materiale. Din acestia se pot construi garaje, locuri de joaca pentru copii, cotete de pui sau chiar locuinte temporare pentru oameni. Paletii din lemn poate fi folositi integral sau pot fi desfacuti in bucati si reutilizati sub diferite forme. A existat un caz in care un englez si-a construit un sopron in care a locuit cinci ierni consecutive iar locuinta arata la fel ca in prima zi.

Mobila din paleti

Din dezmembrarea paletilor se poate face un stoc de cherestea din care se pot construi piese de mobilier roduse atat pentru interiorul casei cat si pentru exterior. Exista cazuri in care unii oameni au vazut un anumit model de pat intr-o revista si l-au reprodus folosind scanduri din paleti reciclati.

Gard din paleti

Paletii reciclati pot fi un material ideal pentru construirea unui gard. Inaltimea gardului o stabiliti in functie de utilitatea lui: daca este pentru ingradirea unei mici portiuni din curte vor fi folosite doar scanduri puse pe un singur rand, daca vreti un gard mai inalt construiti o structura mai solida pe care sa asezati doua randuri de scanduri. Gardul din paleti reciclati poate fi solutia ideala daca incercati sa faceti economii cu renovarile casei.

Solutii de depozitare din paleti

Cheresteaua obtinuta din paleti poate fi materia prima cea mai buna pentru construirea unor cutii pentru depozitarea diferitelor obiecte din casa. Pentru asta aveti nevoie paleti si de minime cunostinte in folosirea fierastraului si a surubelnitei electrice.

Proiecte artistice

Aspectul rustic, cu mici influente industriale ale paletilor i-au facut pe artisti sa realizeze din lemnul reciclat adevarate proiecte de arta. Imaginatia este unul din cele mai importante "ingrediente".

Sursa: ehow.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...