5 reguli de urmat pentru o camera a copilului mai sigura

Mai devreme sau mai târziu, va veni un moment când cel mic va vrea să doarmă în propria sa cameră. Dacă ai spațiu la dispoziție, poți transforma rapid un dormitor secundar din casă într-o cameră extraordinară pentru copil. Ține minte, siguranța și confortul celui mic sunt cele mai importante două aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când investești într-o astfel de renovare.

Deschide Galeria

 

5 reguli de urmat pentru o cameră a copilului mai sigură:

 

1. Izolează bine camera copilului

Izolarea casei ar trebui să devină o preocupare pentru tine și familia ta, însă acest lucru poate depăși destul de repede bugetul de care dispui. În schimb, poți să începi totul cu dormitorul copilului și să continui apoi cu restul casei, pe măsură ce ai resursele financiare. O izolare bună a camerei trebuie să acopere atât aspectul termic, dar și fonic, iar una dintre cele mai bune soluții este vata minerală bazaltică, folosită foarte des pentru izolații termice, fonice, dar și împotriva incendiilor. În acest fel, camera celui mic nu va mai risipi energie și va deveni atât mai sigură, cât și mai confortabilă.

 

2. Scapă de prizele vechi

Atunci când vorbim despre siguranță, prizele și rețeaua electrică sunt două lucruri care ar trebui să ocupe capul oricărei liste. În cazul în care locuiești într-o casă veche sau apartament care deja are peste 30 de ani, ar fi timpul să te gândești să schimbi complet rețeaua electrică, iar în camera copilului să înlocuiești prizele cu unele sigure, acoperite, pentru a evita orice formă de risc. Până la urmă, cel mic se va juca zilnic pe jos prin cameră, iar prizele ar trebui ferite de el.

 

3. Nu folosi orice tip de vopsea

Evită anumite riscuri de sănătate atunci când renovezi camera celui mic și folsește vopsele care sunt potrivite pentru el, care nu conțin plumb sau teflon. Acest lucru te va ajuta să obții un aer mai sănătos pentru camera în care copilul tău va petrece mult timp.

 

4. Soluții pentru podea

Și pentru că am adus în discuție joaca, ar trebui să te asiguri că podeaua camerei nu este foarte alunecoasă, pentru a evita accidente nefericite. Dacă nu îți plac covoarele și vrei un design simplu al camerei, există chiar și parchet pe care nu poți aluneca și extrem de util dacă vrei să folosești încălzire prin pardoseală. Un motiv pentru care această soluție ar putea fi mai potrivită este faptul că mocheta și covorul pot fi locuri în care microbii și bacteriile se adună mult mai ușor.

 

5. Câteva reguli feng shui

Dacă dormitorul celui mic va fi și cameră de studiu ca să-și facă temele pentru școală, trebuie să ții cont și de câteva reguli feng shui de bun simț. În primul rând, trebuie să te asiguri că dormitorul va beneficia de cât mai multă lumină naturală, care va ajuta enorm la concentrarea celui mic. Apoi, biroul de lucru ar trebui amplasat cu fața spre Sud, Vest sau Nord-Est, pentru a beneficia de energii pozitive. În mod ideal, încearcă să-l pui în partea dreaptă a ferestrei, fără ca cel mic să stea cu spatele la ușă. În privința plantelor, un cactus sau un bambus la fereastră ar putea fi alegerea perfectă, pentru că regulile feng shui susțin că acestea două îndepărtează energiile negative.

 

Sursă foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole