fbpx

7 trucuri pentru a-ți ține casa răcoroasă pe timpul verii dacă nu ai aer condiționat

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Căldura din casă pe perioada verii poate fi o uriașă bătaie de cap pentru oricine. Dacă ai probleme cu temperaturile ridicate, simți că aerul este irespirabil și totuși nu ai un aparat de aer condiționat în locuință, există soluții practice prin care poți să îți ții casa mai răcoroasă, pentru o atmosferă în care să te poți relaxa.

Deschide Galeria

 

7 trucuri pentru a-ți ține casa răcoroasă pe timpul verii dacă nu ai aer condiționat:

 

1. Scapă de umiditate

Dacă locuiești într-o zonă uscată, nu vei avea mari probleme cu transpirația și vei reuși să te răcorești destul de ușor, chiar și atunci când este destul de cald. În zonele cu umiditate ridicată însă, lucrurile stau diferit. Vei simți cum pielea este lipicioasă mereu, vei transpira încontinuu și vei simți nevoia să îți faci un duș răcoros la fiecare jumătate de oră. Scapă de umiditatea din casă apelând la un dezumidificator, în primul rând, apoi elimină particulele de praf și bacteriile care se tot răspândesc prin casă pe perioada verii folosind un purificator de aer. Astfel, vei avea parte de o atmosferă plăcută și respirabilă pe perioada verii, chiar dacă nu ai parte de aer condiționat în locuință. Pentru cei care dispun totuși de aer condiționat, avantajul unui purificator de aer este protejarea filtrelor aparatului de aer, care nu se vor mai încărca rapid cu particule de praf.

 

2. Deconectează aparatele

Orice aparat electric va elibera căldură atunci când este conectat la priză. Dacă sunt electrocasnice mari sau chiar dispozitive mici pe care nu le folosești în mod curent, nu are niciun rost să le ții conectate tot timpul.

 

3. Lumina naturală

Folosește-te cât mai mult de lumina naturală și încearcă să eficientizezi cât mai mult consumul de lumină artificială în locuință. Motivul este simplu. Un bec tradițional de 100W poate crește temperatura într-o cameră mică cu până la 11 grade Celsius într-o oră.

 

4. Gătește la ore răcoroase

Nu e o veste prea bună pentru acele persoane care nu sunt foarte matinale, dar niciodată nu ar trebui să gătești pe timpul zilei, atunci când temperaturile sunt ridicate, pentru că aerul va deveni irespirabil în casă. Ori gătești seara, după apus, când s-a mai răcorit, ori îți începi ziua de la 5 dimineața și termini toată treaba în acele prime ore.

 

5. Draperii întunecate

Pentru camerele unde îți dorești să păstrezi o atmosferă cât mai răcoroasă cu putință, montează draperii groase și închise la culoare, pentru a opri razele soarelui să pătrundă în încăpere. Acestea te vor ajuta foarte mult și cu odihna.

 

6. Un ventilator

Desigur, nu putem uita un ventilator pentru a face puțină răcoare în casă. Poți opta pentru un ventilator de tavan, care ar trebui să se învârtă pe timpul verii în sensul opus al acelor de ceas și să fie direcționat perpendicular pe podea.

 

7. Plante

Dacă îți plac plantele, atunci ele ar putea fi în beneficiul tău pe perioada caniculei. Potrivit doctorului Leonard Perry de la Universitatea din Vermont, plantele au capacitatea de a scădea temperatura într-o cameră cu până la 10 grade Celsius. Ferigile, aloe vera și ficusul reprezintă alegeri excelente pentru casa ta.

 

Sursă foto: Shutterstock

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...