6 moduri de infrumusetare a unui gard de lemn

Uneori, un gard vechi de lemn poate strica peisajul din curtea dumneavoastra. Dar cu putina imaginatie puteti face dintr-un banal gard un loc interestant care poate fi punctul de atractie al intregii curti. Exista mai multe moduri de a acesoriza un gard, de la aplicarea unui strat de vopsea pana la pictarea acestuia cu modele sofisticate, astfel incat sa devina o opera de arta. Iata 6 sugestii:

Deschide Galeria

1. Colorati-l

Modul cel mai simplu de a redecora un gard este sa-i dam alta culoare pentru a revitaliza decorul plictisitor. Cand alegeti culoarea ganditi-va la o culoare care ar evidentia peisajul. Daca va place culoarea naturala a lemnului si vreti sa pastrati o atmosfara rustica, aplicati un strat de lac in loc de vopsea.

2. Dati-i un model

Aveti nevoie de mai multe tipuri de vopsele de culori complementare. Puteti vopsi diferit fiecare uluca, in culori alternante. In vazul in care gardul este compact (scandurile sunt foarte apropiate una de cealalata) puteti aplica peste culoarea de baza un sablon cu diferite forme. Aceste sabloane le puteti face chiar dumneavoastra, pe internet se gasesc destule tutoriale care sa va ajute.

3. Pictati diferite modele

Aceasta solutie implica si putin talent la desen, daca nu aveti talent la desen puteti apela la un artist plastic. Va poate costa mai mult dar la finalul lucrarii veti avea cu se sa va mandriti atunci cand veti tine o petrecere, cu prietenii, in gradina.

4. Plantele cataratoare

Puteti planta langa gard diferite ierburi decorative (iarba de pampas) sau plante cataratoare (iederea sau caprifoi), sau chiar viata de vie. Este o adevarata desfatare sa ai asa ceva in gradina.

5. Montati ghivece

Dupa ce lacuiti gardul puteti monta pe el suporturi in care sa puneti diferite plante curgatoare.

6. Decor neconventional

Daca va simtiti intr-o dispozitie artistica si aveti prin curte diferite obiecte pe care nu le folositi puteti agata aceste obiecte pe gard, astfel incat sa nu mai fie atat de banal. Puteti folosi: rame de tablou vechi, roti de bicicleta, jucarii vechi etc.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole