Amenajare moderna a unei locuinte dintr-un imobil istoric

Designerul Alexander White a avut misiunea de a decora o casa din 1920 intr-un stil modern dar care sa pastreze in acelasi timp trasaturile arhitecturale ale locuintei. Rezultatul? O amenajare curata, cu usoare influente scandinave, chiar vintage, cu multa lumina si detalii colorate.

Deschide Galeria

Tavanele inclinate si forma ferestrelor sunt doar cateva din detaliile care au ramas in decorul actual, oferind un stil aparte casei. Integrarea lor in amenajarea moderna face din aceasta locuinta una cu adevarat deosebita.

Intrucat tavanele sunt destul de inclinate, partea de living este decorata minimalist: o canapea coltar, un televizor fixat in perete si un dulap la baza podelei. Un open space configurat astfel incat camerele comunica intre ele: livingul si diningul se gasesc in acelasi sector, bucataria avand doar o coloana care separa vizual cele doua spatii. Un mic colt a fost adaugat pentru gustari rapide sau un mic dejun in viteza.

Albul predominant ofera multa luminozitate intregii case. Podeaua din lemn intr-o nuanta deschisa completeaza armonios amenajarea, amintindu-ne in acelasi timp de influentele scandinave. Dupa cum spuneam la inceput, detaliile colorate sunt farmecul oricarei amenajari; aici in plin decor alb, scaunele galbene din dining si pernele decorative par sa anime atmosfera intr-un mod placut. Nu putem sa nu remarcam semineul, piesa de rezistenta a zonei de zi. Si daca tot am pomenit de culori, nu putem sa nu remarcam cuierul colorat din holul de la intrare.

Bucataria este si ea o pata de culoare in imensul alb. Dulapurile superioare au fost alese negre pentru a contrasta cu restul spatiului. Si negrul gresiei din hol, joaca acelasi rol de impact. Negrul nu lipseste nici din baie, podeaua din gresie si faianta din zona dusului imbinandu-se placut cu albul celorlalti pereti si mai ales grinzile din lemn.

Dormitoarele pastreaza aceeasi nota simpla si curata a albului, doar cateva elemente precum tapetul si covorasele oferind textura si culoare camerelor. Remarcati liniile oblice, nisele si grinzile pastrate din arhitectura originala a casei. chiar daca nu multi dintre noi avem posibilitatea de a locui intr-o casa cu accente arhitectonice, in mod sigur ne putem inspira din aceasta amenajare frumoasa pentru propriul decor. 

Sursa foto: home-designing.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole