Amenajare cu semineu sau cum sa iti creezi un refugiu cald si confortabil acasa

A venit timpul sa ne pregatim casa in ton cu anotimpul rece si sa recream aici atmosfera calda si confortabila care ne asigura starea de bine. 

Deschide Galeria

Punctul de plecare al urmatoarelor amenajari il reprezinta semineul, un element care transforma orice spatiu prin caldura si stilul traditional pe care le emana. Noi iti vom spune care sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stii inainte sa iti instalezi un semineu in caminul tau si cum contribuie acesta la estetica amenajarii unei locuinte.

In jurul focului

Semineele sunt elemente cheie in decorul rustic si accentueaza senzatia de confort in caminele noastre. Pentru a te bucura de aceasta senzatie, plaseaza masa din living sau canapeaua mai aproape de semineu, iar timpul petrecut aici va fi incomparabil mai placut.

Zilele de iarna vor fi incantatoare

Cu un semineu in apropiere, nu vei mai avea grija vantului taios de afara. Creeaza-ti astfel propriul refugiu chiar in living, la adapostul caminului tau. 

Fii atent(a) la masurile de siguranta

Verifica daca in anotimpul cald nu si-a facut nici o pasare cuib in semineul tau si ca interiorul este perfect curat. In caz contrar, acumularea excesiva a impuritatilor poate genera accidente. 

Perfect pentru o cina romantica

Nu mai e nevoie sa iesiti din casa daca afara este mult prea frig. Asezati masa cat mai aproape de semineu si organizati o cina romantica intr-un cadru in care va puteti bucura de intimitate.

Spatiu pentru depozitare

Desigur, semineele functioneaza pe baza mai multor tipuri de combustibil, insa putem uita ca avem nevoie de un recipient in care sa depozitam lemnul sau peletii. Alege un cos de dimensiuni mai mari care sa aiba si rol decorativ.

Combate frigul cu toate armele

Lana si lemnul sunt combinatia perfecta pentru a incalzi aspectul unei incaperi. Poti abuza de aceste materiale in orice amenajare, mai ales daca se afla in aceeasi camera cu un semineu. Mobilierul in tonuri deschise sau naturale poate fi  insotit cu succes de textile groase si voluminoase.

Raspandeste caldura in toata casa

Nu uita sa te ocupi de confortul intregii case. Asigura-te ca baia si bucataria beneficiaza de surse de incalzire care mentin apa la temperatura dorita pe tot parcursul anotimpului rece. Un astfel de boiler iti asigura tot necesarul de apa calda pentru intreaga locuinta.    

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole