Amenajare de apartament mic pentru un student

Reclama

Amenajarea de astazi este o sursa de inspiratie pentru orice tanar care viseaza sa aiba propriul loc, fie doar o camera inchiriata sau un apartament mic precum acesta de 35 metri patrati.


Deschide Galeria

Neavand foarte mult timp la dispozitie si bugetul relativ redus, Marina impreuna cu parintii sai au luat hotararea sa amenajeze spatiul apartamentului dupa propriile idei. Au zugravit apartamentul si inlocuit parchetul, iar in baie au schimbat gresia si faianta, precum si instalatiile sanitare.

S-au gandit in primul rand la confort: un pat pentru dormit, un birou pentru teme si proiecte, un mic corp pentru depozitare, o masuta des folosita pe post de noptiera si un dulap in hol pentru haine si alte lucruri mai voluminoase.

Pentru ca spatiul este unul restrans, au ales sa zugraveasca peretii in alb si sa pastreze astfel decorul cat mai luminos posibil. In aceeasi masura, au optat si pentru o mobilare cat mai sumara pentru ca ulterior sa fie adaugate piese precum un corp de biblioteca sau o sofa potrivita spatiului. Majoritatea corpurilor de mobilier si accesoriilor au fost achizitionate din IKEA pentru a se incadra in buget.

Inspiratie au gasit in interioarele scandinave, iar tusele de culoare au fost dorinta Marinei pentru a mai personaliza spatiul, evitand astfel monotonia. Astfel, doi pereti din hol au fost zugraviti cu portocaliu, iar dulapul de haine ales cu usi verzi, lucioase. Accesoriile din decor aduc si ele un strop de culoare (vezi masuta sau pouful pe post de fotoliu). Pentru ca Marinei ii place sa deseneze si sa picteze, sevaletul isi gaseste si el loc in amenajare.

Si pentru bucatarie au mers pe aceeasi abordare simpla. Au ales doar corpurile principale, cu o plita si cuptor incorporate, iar in partea superioara, in locul unor dulapuri, au mizat pe doua polite functionale. Simplu, dar eficient, atat si-a dorit Marina de la bucatarie, stiind ca va gati mai rar.

In baie, Marina a fost cea care a gandit decorul. S-a jucat cu culorile si imprimeurile, iar rezultatul este pe cat se poate de creativ. Peretii cu albastru ca cerul, placi albe tip Metro, gresie de culoarea nisipului si un perete-accent cu placi decorative intens colorate, iata un joc cromatic care aduce veselie spatiului. Tot aici a fost integrata si masina de spalat rufe sub blatul care incorporeaza lavoarul.

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...