Se spune ca nimic nu se compara cu sentimentul de acasa. Si ca sa ilustram aceasta idee, mergem astazi in vizita la Constanta, unde vom afla povestea unei amenajari pe cinste realizata de arhitectul Alexandru Bucur impreuna cu echipa sa de la Interiology.

Vorbim despre o vila achizitionata in 2015, cu o suprafata de aproximativ 230 metri patrati si cu o dispunere pe parter, etaj si mansarda. Este casa de vis pe care si-a dorit-o dintotdeauna aceasta familie, cu o mica curte si terasa, aproape de malul marii, un loc care sa se preteze nevoilor lor si unde sa-si primeasca numerosii oaspeti care ii viziteaza.

Casa a fost amenajata initial de fostii proprietari. Dupa achizitionare, familia a hotarat sa apeleze la serviciile unui profesionist care sa-i ajute sa contureze caminul mult visat.

“Multe din idei s-au cristalizat pe parcursul amenajarii”, ne spune Alexandru. “De multe ori fac asta in amenajarile mele: ma las influentat de spatiul pe care urmeaza sa-l amenajez, punand in valoare ceea ce cred ca merita pastrat si rectificand ceea ce e gresit.” Usile, tamplaria ferestrelor si scara, toate de culoare inchisa, au fost pastrate din vechea amenajare, ele influentand si alegerea viitoarei cromatici. Avem astfel accente de negru, un parchet de tenta gri si tuse de auriu-verzui.

Decorul a fost conturat intr-un stil clasic, elegant, reprezentat prin ancadramentele, cornisele si tencuielile decorative, precum si din consolele din fier forjat cu accente de auriu mat.

Proprietarii au fost implicati activ in proiect, au participat la toate fazele santierului, la decizii, la alegerea materialelor, vizite la multi furnizori din Bucuresti. “In felul acesta m-au ajutat sa inteleg cat mai bine ce isi doreau si astfel a rezultat o amenajare din care au simtit ca au facut parte si care ii reprezinta”, completeaza Alexandru.

Amenajarea a fost regandita aproape complet. Parterul, un mare open space, era disfunctional. Locul de luat masa in bucatarie cu televizorul foarte aproape de aceasta zona, lasa spatii nefolosite si dadea nastere unor circulatii nefericite. De aici si nevoia acuta de reamenajare.

S-a acordat o importanta sporita diningului, conturat acum ca o functiune de sine statatoare, cu o masa mare de 12 persoane, deoarece familia este des vizitata de rude si prieteni. Candelabrul si scafa de deasupra, accentuata cu vopsea decorativa, precum si tabloul cu motiv marin (realizat de Anca Suiugan) pun in valoare acest spatiu.

In acelasi timp, in bucatarie s-a pastrat un loc de luat masa pentru mic dejun, inalt, cu scaune de bar. Configurata in forma de L, amenajarea bucatariei este una moderna, cu electrocasnice incorporate pentru a crea o unitate la nivel vizual. Paleta de culori calde o face sa apara ca o oaza de lumina in contextul cromaticii utilizate in restul amenajarii.

Zona de socializare vine in completarea diningului, fiind separata vizual prin pozitionarea canapelei (cu spatele la acesta). Nuantele calde, tapetul, precum si iluminatul cu spoturi LED ascunse in plafoane contureaza un sentiment placut de acasa. Canapelele si fotoliile pe care le regasim in amenajare sunt realizate de firma ECO (despre care am mai scris aici).

Alegerea nuantei de gri cu tenta olive pentru parchet s-a dovedit a fi foarte potrivita pentru stilul conturat in amenajare, tinand cont de tamplaria si scarile pastrate din vechea amenajare. Casa beneficiaza de incalzire in pardoseala, iar parchetul este unul dublu stratificat, Khars Oak Stone de la Parchet pe viata.

Etajul este dedicat zonei de noapte si bailor. Dormitoarele preiau tematica abordata in spatiul de zi, mizand pe confort si eleganta. Fundalul neutru a permis inserarea unui finisaj pe perete din pluta naturala, creand astfel o zona de accent. Influentele clasice le resimtim prin mobilierul din lemn masiv (realizat in Constanta de MIMP).

Mansarda a fost amenajata ca apartament pentru oaspeti cu deschidere spre o terasa imensa cu vedere spre mare. Amenajat in stil bistro, spatiul pare usor mai aerisit si mai luminos, precum un apartament destinat vacantelor.

Baile au fost refacute folosindu-se piatra naturala, travertin, lemn si placi glazurate colorate cu aer mediteranean. Numitorul comun - rasfat.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!