Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei, care cuprinde zonele de zi: holul de intrare in casa, livingul, bucataria si zona de luat masa, toate extinse pe 50 de mtri patrati. Amenajarea poarta semnatura Andreei Stefan, in colaborare cu Luiza Tocea.


Deschide Galeria

Clientii, un cuplu tanar (care a trecut recent  de la apartament la casa),  si-au dorit o amenajare luminoasa, calda, cu accente de culoare si o zonifcare atent studiata pentru a delimita bine zonele intre ele.

Intre cerintele lor, accentul a fost pus pe iluminatul natural din abundenta, astfel incat si mobilierul a fost conceput pentru a nu obstrua prea mult din lumina si perspectiva vizuala. Prin dispunerea corpurilor de mobilier au obtinut patru zone diferite in open-space-ul initial, tinand cont atat de perspective cat si de un flux de circulatie ergonomic.

Locuinta a fost preluata de la dezvoltator cu finisaje la gri; designerii au optat pentru a incalzi totul cu nuante de lemn si accente de culori primare, saturate.

Regasim astfel scaunele tapitate intr-o nuanta de albastru puternic si canapeaua galbena din living. Aceasta imagine este intregita de un decor cu modele geometrice ( perdele, covor, tapet).

Bucataria spatioasa este o zona simpla si curata, gandita in linii drepte, cu accentul pus pe functionalitate si pe pastrarea imaginii stilistice de ansamblu a casei. “Fiind open space cu zona de living, am optat pentru o combinatie de alb si lemn, cu accente de negru, care sa nu concureze cu accentele de culoare din restul casei. Toata mobila a fost realizata la comanda.”

Holul este delimitat de bucatarie printr-un corp de mobilier cu rafturi alternante: deschise si zone inchise pentru a masca anumite depozitari. Acest ansamblu de mobilier are un rol functional important in orice locuinta si unul estetic, integrat armonios in conceptul general.

Peretele din dreapta holului (unde se gasesc diverse usi de vizitare si tabloul electric) a fost mobilat cu corpuri albe din mdf si o oglinda generoasa, mascand intr-un mod util elementele care nu doreau a fi vazute la intrarea in casa. Holul devine astfel un spatiu curat, neaglomerat, incalzit de nuanta lemnului si cu acces rapid la tot ce este nevoie.

O insula de bar delimiteaza zona de dining de bucatarie, o solutie extrem de practica si eleganta. Avand rafturi de lemn si metal suspendate deasupra ei, si o pozitionare avantajoasa in cadrul zonei de zi, insula este ca un magnet de atractie pentru gatitul impreuna in familie sau cu invitatii la cina.

Designeri: Andreea Stefan, Luiza Tocea

Foto: Bogdan Zop

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...