fbpx

Apartament la mansarda – o amenajare boema in stil scandinav

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Apartamentele la mansarda ne duc deseori cu gandul la un stil de viata boem si ne inspira la visare. Pentru toti cei care iubesc acest tip de amenajari, am selectat pentru voi o locuinta deosebita, din al carei decor va puteti inspira si voi.

Deschide Galeria

De multe ori un inconvenient al locuitului la mansarda este insuficienta luminii naturale. Insa, in acest caz, spatiul primeste o cantitate suficienta care sa scoata in evidenta frumusetea locuintei si mai ales sa sporeasca senzatia de spatialitate. Gratie ferestrelor montate in tavan si peretilor vopsiti intr-un alb stralucitor, intreaga locuinta pare aerisita si dinamica.

Ca intr-o amenajare specific scandinava, pardoseala din lemn se combina armonios la nivel vizual cu albul peretilor si tavanului. De remarcat si contrastul clasic alb-negru precum si accentele de culoare care inveselesc spatiul si ii confera acel aer tineresc, boem. Negrul creeaza profunzime la nivelul decorului, fiind integrat la nivelul mesei si bancutei din dining, precum si in zona de bucatarie, chiar si in baie, intreaga pardoseala fiind neagra. Spatiul acestui apartament nu este unul foarte generos, insa amenajarea inteligenta face ca fiecare zona in parte sa fie bine delimitata in ansamblul locuintei.

Astfel, vom gasi atat o zona pentru dormit, o zona de socializare, cat si un birou; zona pentru dining, potrivita pentru luat masa alaturi de prieteni, se continua cu bucataria si apoi baia. Zona de dormit este separata vizual de o perdea mare, alba, translucida, zona de birou este marcata cu un discret colaj cu flori, fereastra este pusa in evidenta prin cateva decoratiuni. Partea dedicata socializarii este evidentiata printr-o sofa, o mini-masuta de cafea si doua rafturi suspendate pentru depozitare; rolul oglinzii aici este acela de a reflecta lumina si a spori iluzia de spatialitate. Ca o veritabila locuinta scandinava, plantele improspateaza decorul intr-un mod placut. Baia mica are un farmec aparte prin suportul de lumanari vintage.

Micile decoratiuni, tablourile, lampile, pernele decorative si bineinteles plantele sunt elementele discrete care personalizeaza spatiul boem al acestui apartament la mansarda.

Sursa foto: stadshem.se

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...