Apartamente noi vs apartamente vechi, avantaje si dezavantaje

Una dintre primele dileme, după ce ne-am hotărât să achiziționăm o locuință, este ce să alegem, un apartament situat într-un bloc vechi sau într-un ansamblu rezidențial nou.

Deschide Galeria

În febra căutărilor putem să scăpăm din vedere mai multe aspecte importante, astfel că în următorul articol vă vom prezenta principalele avantaje și dezavantaje în „duelul” dintre un apartament nou vs. un apartament vechi.

Dacă până acum, prin intermediul programului Prima Casă nu existau restricții în ceea ce privește vechimea locuinței, odată cu intrarea în vigoare a noului program „O familie, o casă”, beneficiarii nu vor mai putea achiziționa decât locuințe cu o vechime de maxim 5 ani. Astfel, dacă luați în calcul cumpărarea unei locuințe mai vechi, trebuie să apelați la un alt tip de credit.

 

Avantaje apartamente noi

Pe lângă faptul că beneficiezi de instalații și utilități noi, de obicei apartamentele noi au suprafețe mai mari și o compartimentare modernă. Totuși, în cazul în care dorești să aduci modificări, acestea pot fi efectuate foarte ușor. Cu excepția pereților de rezistență, restul locuinței poate fi modificată după preferințele proprietarului. Totodată, un bloc nou va beneficia de izolare termică net superioară, executată cu tehnologie și materiale moderne, în comparație cu blocurile vechi.

Compartimentarea modernă este făcută astfel încât proprietarul să poată beneficia de întreaga suprafață a locuinței. Acestea au sparții generoase, deschise, de tip open space.

Chiar dacă sunt compartimentate în 3 sau 4 camere, majoritatea apartamentelor vechi au o singură baie, în timp ce locuințele noi cu minim 3 camere au deja câte 2 băi.

Ansamblurile rezidențiale noi beneficiază și de locuri de parcare dedicate, astfel că nu trebuie să îți faci griji unde îți vei parca autoturismul.

Siguranța este un alt aspect foarte important care trebuie luat în calcul. Ansamblurile rezidențiale noi beneficiază, în cele mai multe cazuri, de supraveghere video non stop, iar cele mai exclusiviste au chiar și pază.

 

Avantaje apartament vechi sau dezavantaje apartamente noi

Locația este foarte importantă atunci când căutăm un apartament. De obicei, blocurile vechi pot fi amplasate și ultra central, spre deosebire de cele noi care, de obicei, sunt construite în zone limitrofe.

Un alt dezavantaj al apartamentelor noi ar putea fi considerat spațiul comun compus din bucătărie și linving. Pentru a câștiga spațiu în living, de multe ori se sacrifică din suprafața bucătăriei. În schimb, la apartamentele din blocuri vechi bucătăria este compartimentată separat.

Deoarece toți pereții interiori sunt solizi, riscul de a auzi ce vorbesc vecinii este mult mai mic. În schimb, mulți locatari din ansambluri rezidențiale noi s-au plâns că se aud chiar și cele mai mici zgomote din vecini.

 

Prețuri apartamente noi vs. apartamente vechi

În majoritatea cazurilor apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi vor fi mai scumpe și își vor păstra prețul mai bine în timp. Înainte de a lua decizia finală trebuie să vă alocați timp pentru a studia ofertele de pe piață. Pentru a vedea prețurile locuințelor din ansamblurile rezidențiale noi din fiecare oraș, accesați site-ul de imobiliare New.Flatfy.ro. Pentru a putea compara prețurile și cu cele ale apartamentelor situate în blocuri vechi, intrați pe Flatfy.ro.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole