Bucatarie de 8 mp amenajata in stil nordic

Daca esti in cautarea unui stil de amenajare pentru bucataria ta, iti propunem acest model pe care sa-l poti folosi ca sursa de inspiratie.

Deschide Galeria

Suprafata de 8 metri patrati este optim utilizata si amenajata pentru a oferi confortul necesar gatitului. In plus, spatiul a permis si amenajarea unui loc pentru luat masa, impartind astfel bucataria in 2 zone discret delimitate la nivelul pardoselii. Distanta parcursa intre frigider, plita si chiuveta, deci o portiune intens traficata a fost amenajata cu placi de gresie alb-negru, iar restul pardoselii cu parchet laminat.

Poate ca unii dintre voi prefera albul sau cremul pentru a amenaja bucataria, insa nu am ignora deloc nici griul. Ne place cum a fost folosit in acest decor, iar albul mobilierului sporeste luminozitatea incaperii.

Mobilierul propus vine cu un design simplu, functional. Electrocasnicele sunt incorporate in interiorul mobilierului, cu exceptia frigiderului. Spatiul dintre corpuri a fost placat cu faianta tip Metro, un model popular si la noi. Este o varianta versatila de care nu te vei plictisi prea curand. Pentru a avea la indemana ustensilele des folosite la gatit a fost amenajata o bara metalica pentru depozitarea lor pe toata lungimea blatului de lucru. Inaltimea este potrivita (imediat sub corpurile de mobilier suspendate) astfel incat sa nu incomodeze activitatile desfasurate pe blat. A fost ales unul din acele modele de baterii de bucatarie mai inalt, potrivit pentru a spala usor vasele voluminoase.

Masa si scaunele sunt albe, cu un model IKEA usor de reperat. In functie de suprafata disponibila, ai putea opta si pentru o masa rotunda sau patrata, dar ar fi bine sa fie extensibila pentru momentele in care aveti mai multi oaspeti. Tapetul ales in aceasta amenajare confera profunzime spatiului, insa tu ai putea opta pentru un imprimeu mai vesel, eventual cu tematica de bucatarie. Nu uita sa alegi si un corp de iluminat care sa puna in valoare zona mesei.

Daca bucataria ta are o orientare sudica si soarele bate puternic la amiaza, ai putea lua in calcul o draperie (ca in aceasta amenajare) care sa limiteze lumina puternica. Pentru o racire suplimentara, vei avea nevoie si de un aparat de aer conditionat pe care te sfatuim sa il montezi in hol astfel incat curentii de aer sa ajunga si in bucatarie, dar si in celelalte camere.

Cu siguranta un model de amenajare cu multiple idei de pus in practica; speram sa te inspire si pe tine!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole