Renovarea moderna a unui apartament cu elemente vintage

Pentru ca ne plac renovarile moderne, nu ratam nici un moment de a va aduce un plus de inspiratie prin cele mai interesante reamenajari de apartamente.


Deschide Galeria

Renovarea acestui apartament a presupus un efort sustinut pentru a pastra trasaturile spatiului si a-i contura noile forme intr-un design echilibrat si original.

Situat la ultimul etaj al unei cladiri din Olanda, apartamentul a fost o adevarata provocare pentru designerii de la Global Arhitects. Acestia si-au dorit pastrarea configuratiei apartamentului dar in acelasi timp sa ii redea caracterul functional.

O mare parte a apartamentului este ocupata de zona de zi, incluzand bucataria si locul de luat masa, ambele cu spatii de depozitare ce include si electrocasnicele – frigiderul si masina de spalat.

Spatiul nu este fragmentat, iar functiunile se continua firesc. Camerele par ample si luminoase gratie ferestrelor generoase ce permit o cantitate mare de lumina naturala.

O alta parte interesanta a renovarii o reprezinta caramida aparenta si finisajele din beton ce ne aminteste de stilul industrial. Astfel, se aduce un plus de textura spatiului amenajat preponderent cu alb. Zona pentru luat masa atrage atentia prin aspectul de lemn nefinisat al blatului dar si al diversitatii scaunelor prin designul variat, pastrand astfel tendintele contemporane de a reuni elemente eclectice intr-un decor.

O parte din farmecul acestui apartament o constituie elementele de inspiratie industriala precum accesoriile din bucatarie: chiuveta, blatul din beton, dulapuri din inox, dar mai ales sobele, vedetele amenajari prin caracterul lor vintage.

In dormitor, paletii din lemn au fost folositi pentru a contura ideea unui pat mai altfel. Baia vine cu o abordare inedita: chiuveta rotunda, moderna este sustinuta de un vechi corp de mobila recuperat dinainte de renovare, un mix superb intre modern si vintage. Ne-au atras atentia si lemnele ca piese de decor folosite pentru functionarea celor 2 sobe.

Un spatiu inedit ce ne aminteste ca si piesele vechi pot avea o viata noua cu abordarea potrivita in amenajare. 

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...