Casa in comuniune cu natura – creatie Budi Pradono

Constructia este o locuinta din Depok, Indonezia, cu design produs de echipa Budi Pradono si are ca tema principala coabitarea intre elemente. Astfel, aceasta porneste de la limita strazii si se extinde spre curtea din spate, veranda are o legatura directa cu zona si mediul construit, toate acestea fiind inconjurate de o terasa si o piscina.

Deschide Galeria

Conceptul a fost gandit in asa fel incat toate elementele care alcatuiesc aceasta constructie sa fie conectate intre ele sau sa aiba legatura cu mediul din care fac parte. De asemenea si natura a fost integrata in ansamblu, acoperisul fiind acoperit cu vegetatie si strapuns de trei copaci pozitionati chiar in mijlocul casei.

Mergand pe aceeasi nota, la nivelul cel mai de jos a fost amenajata o alee protejata printr-o poarta de metal, cu ghivece integrate in structura, iar jocuri si cascade de apa imprejmuiesc parti atat din interior cat si din exterior.

Chiar daca natura este prezenta in tot conceptul, casa are un aspect oarecum futuristic, datorita formei, culorilor folosite si ideilor abstracte care o reprezinta. Seriile de fasii din beton armat care se ridica din pardoseala contribuie de asemenea la aspectul futuristic, dar si camerele care sunt delimitate de pereti placati cu piatra si panouri din foi de tabla perforata.

Complexul are un design menit sa creeze “o aventura”, prin imbinarea naturii in ansamblu, sub ideea de a convietui cu aceasta.

Sursa foto: assets.inhabitat.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole