Casa miscatoare in forma de elefant care poate sustine 40 de persoane!

Francezii sunt recunoscuti pentru cateva inventii din domeniul ingineriei care au revolutionat intreaga industrie de specialitate, cum ar fi Turnul Eiffel sau reteaua de trenuri de mare viteza, TGV.

Deschide Galeria

Mai putin cunoscute sunt realizarile francezilor in domenii ciudate, cum ar fi constructia de obiecte miscatoare care tin locul unor case, sub forma unor care alegorice. Desi nu este o industrie in sine, pasiunea francezilor pentru carnavaluri si targuri a dus la dezvoltarea unor “locuinte” care simbolizeaza animale, cum ar fi acest elefant miscator in care incap 40 de persoane.

Proiectul celor de la Les Machines de l’île, care are baza in orasul Nantes, este o realizare care imbina arta, arhitectura si turismul, care a devenit una dintre atractiile acestui oras.

Marele Elefant, cum a fost denumit acest car alegoric care poate tine locul oricarei locuinte obisnuite, este o “bestie mecanica” de 12m inaltime si poate transporta sau gazdui 40 de persoane, de-a lungul unui tur de 45 de minute care costa doar 7 euro.

Acest elefant este o replica a “Elefantului Sultanului”, care face parte dintr-un spectacol stradal neconventional ce a avut loc in anul 2006, in Londra.

Desi la prima vedere nu pare a fi foarte confortabil, acest elefant mecanic, are un interior amenajat cu toate utilitatile necesare si acest fapt a starnit inspiratia unor arhitecti care au construit case mobile de acest gen, care au inclusiv o toaleta incorporata.

Avand asemenea idei creative, designerii, inginerii si arhitectii francezi promit sa vina cu cat mai multe care alegorice de acest gen, care mai de care mai surprinzatoare, care pot tine oricand loc de casa pentru cei mai excentrici dintre noi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole