fbpx

Ce masa alegem intr-o bucatarie mica

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Bucatariile mici vin la pachet cu tot felul de inconveniente. Spatiu insuficient pentru electrocasnice, prea putine zone de depozitare pentru nevoile noastre, integrarea cu dificultate a unei zone de luat masa reprezinta doar cateva din cele mai intalnite probleme in locuintele noastre.

Deschide Galeria

Daca in alte articole (vezi aici) am abordat subiectul dispunerii mobilierului pentru o bucatarie cat mai functionala, astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva idei utile despre cum poti integra o masa cu scaune intr-o bucatarie mica.

Inainte de a face orice modificare, trebuie sa stii exact ce spatiu ai la dispozitie. Unele configuratii de bucatarii pot fi dificile, in sensul ca aproape ca nu-ti mai ramane loc ca sa integrezi si o masa cu scaune. O bucatarie lunga si ingusta iti poate pune astfel de probleme. Solutii exista, din fericire.

Forma bucatariei poate dicta si forma mesei pe care o vei alege. Modelele patrate sau semicirculare sunt o optiune mai potrivita decat mesele rotunde care tind sa ocupe mai mult spatiu. In plus, masa ar trebui sa permita depozitarea scaunelor sub ea.

Mesele rabatabile, care pot fi stranse atunci cand nu sunt folosite, reprezinta una din variantele la indemana pentru bucatariile mici sau foarte mici. In functie de spatiu, se pot achizitiona si scaune rabatabile. Forma ei poate fi dreptunghiulara sau semicerc. Si mesele extensibile pot fi luate in calcul, de la doua locuri, putand ajunge la patru sau sase.

Nu doar forma conteaza, ci si marimea mesei. Pentru ca vorbim de bucatarii mici, si modelul ar trebui sa fie adaptat spatiului; patrata sau dreptunghiulara, important este sa urmeze linia amenajarii si sa nu incurce circulatiile in bucatarie.

De aceea spunem ca in spatiile mici, adaptarea este cuvantul-cheie. Daca variantele clasice se exclud, atunci e momentul sa cautam solutii alternative precum o masa tip bar amenajata in continuarea dulapurilor sau un simplu blat montat la fereastra. Tot un blat suspendat montat pe peretele opus mobilierului va putea inlocui cu succes ideea clasica de masa, iar in ceea ce priveste scaunele, taburetii vor putea fi stivuiti, eliberand spatiul din incapere. In cazul bucatariilor open space, un corp tip insula de bucatarie poate juca rolul de zona de luat masa.

Am selectat in galeria foto de mai sus diferite modele si idei de amenajari care sa te ajute sa-ti conturezi o imagine despre cum sa-ti amenajezi un mic loc pentru luat masa in bucataria ta.

Reclama

Articole noi

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...

De ce este convenabil să instalezi un termostat centrală în casa ta

Termostatul pentru centrală, numit și termostat de cameră, a...