Cele mai populare tipuri de piatra pentru construirea de garduri

Daca vreti sa va ingraditi curtea pe care abia v-ati constuit-o sau pur si simplu v-ati saturat de vechiul gard si vreti sa-l schimbati, solutia ideala la care puteti recurge sunt gardurile de piatra.
Culorile pietrii pot varia de la tonuri de gri deschis, in variante de piatra Kavala, la nuantele de gri metalic. De asmmenea puteti alege piatra Rhodos pentru un aspect rustic cu tente mediteraneene. Puteti alege de asemenea un tip de piatra precum travertinul multicolor pentru un aspect mai relaxat, dar tot pentru un efect asemenator puteti alege si piatra panel lemone sau piatra panel ardezie multicolora.
Pe langa siguranta pe care o ofera aceste, ele pot actiona si ca parapeti impotriva zapezii, sau chiar pot izola fonic curtea, in cazul in care locuiti aproape de o sosea intens circulata.
Marmura, fara doar si poate, este un material care ofera un aspect foarte elegant amenajarii. Poate fi montata in orice spatiu iar finisajul scapitat adauga un dinamism, creand un anumit ritm dat de jocurile de umbre si lumini.
Ardezia este o piatra cu o rezistenta mare la umiditate, ceea ce il face, ca si materaial de constructie pentru exterior, o alegere foarte buna. Ardezia suporta foarte bine schimbarile de temperatura, deci gardul nu va fi afectat de ciclurile de inghet-dezghet.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole