Covoarele living – îți transformă casa în „acasă” 

Livingul e printre cele mai îndrăgite camere dintr-o locuință. Este locul în care ne petrecem cel mai mult timp cu familia, prietenii, partenerul, relaxându-ne la un film bun și o cană de ciocolată caldă, după o zi obositoare la birou. Din dorința de a avea o casă cât mai ordonată și în ton cu moda, majoritatea persoanelor tind să accesorizeze și decoreze camerele cu diverse obiecte. Printre aceste obiecte se numără și covoarele, piese de decor ce nu numai că asigură protecția parchetului și elimină riscurile de alunecare, dar oferă și un look complet design-ului interior. În rândurile ce urmează vă vom prezenta funcționalitățile covoarelor de living, lucru ce vă va ajuta în finalizarea decorării locuinței.

living modern-industrial cu masuta de cafea si ferestre mari

Dacă vă mutați la casă nouă sau vă doriți să vă modernizați locuința actuală, este foarte important să alegeți o tematică, înainte de toate. Printre cele mai populare tematici de design interior se numără design-ul scandinav, rustic sau mediteranean. Indiferent de decizia luată, un covor va transforma casa dumneavoastră în „acasă”. Veți avea parte de confort, stil, căldură, izolație, și protecție. În continuare, vrem să vă enumerăm funcționalitățile covoarelor living pentru a vă convinge.

  • Confort

Covoarele living oferă confort la procente înalte. Datorită materialelor din care sunt confecționate, cum ar fi lâna, bumbacul, mătasea sau diversele fibre artificiale, acestea oferă relaxare picioarelor dumneavoastră și vă ajută să vă recreați. Fiind groase și pufoase, vă puteți întinde liniștit pe covor pentru a vă destinde și a avea o seară în familie fără stres. Iar dacă aveți copii, puteți chiar și să vă jucați cu ei pe covor, fie făcând un puzzle, sau citindu-le povești. Cu siguranță veți avea un somn liniștit, după ce v-ați relaxat în familie. Iar în dimineața următoare, vă puteți folosi în continuare de confortul oferit de un astfel de covor și profita de timpul liber de care dispuneți pentru a face câteva exerciții fizice. Nu ezitați să vă întindeți cu puțină yoga revigorantă, pentru o zi cât mai energică.

  • Stil

O altă funcționalitate a covoarelor este stilul. Suntem convinși că vă doriți să aveți o locuință cât mai la modă, în tendințe și cu decorațiuni după ultimul trend. Așa că vă sfătuim să optați pentru un covor abstract care să întregească aspectul ordonat al camerei. Alegeți un model care se potrivește cu accentele de culori din living pentru a vă impresiona toți musafirii. Puteți alege chiar și forme abstracte, nu numai modele. Versatilitatea covoarelor din zilele noastre întrece orice așteptări. Așa veți reuși să vă aduceți planurile de modernizare la realitate.

  • Căldură și izolație

Un alt aspect important când vine vorba de alegerea covorului perfect pentru livingul dumneavoastră este căldura și izolația pe care vi le va oferi. Chiar și în cazul în care vă doriți să investiți in covoare ieftine, ele vor dispune de aceleași beneficii. Covoarele ajută la păstrarea căldurii în podea pe timpul anotimpurilor reci, dar și la izolație, nelăsând curentul să pătrundă pe sub uși. Astfel, vă veți putea bucura în continuare de activitățile preferate cu familia, fără să vă faceți griji că veți răci dacă petreceți o seară relaxantă pe covor.

  • Protecție

Pe lângă beneficiile menționate anterior, covoarele mai surprind și prin protecția pe care le-o oferă pardoselilor. Dacă ați ales să vă decorați casa cu un parchet deosebit, covorul îl va feri de zgârieturi și alte deteriorări. De asemenea, covorul mai ajută și la siguranța celor mici. Dacă parchetul este unul lucios și alunecos, există riscuri de căderi sau lovituri. Dar dacă întindeți un covor în living, aceste riscuri nu vor mai exista, datorită materialului antiaderent de sub acesta. Veți putea călca liniștit, atât dumneavoastră, cât și copiii, fără să vă temeți că veți patina cu șosetele.

  • Întreținere

Înainte de încheiere, vrem să vă spunem și faptul că, pentru a vă menține un aspect cât mai ordonat și curat al casei, este important să întrețineți covorul. Covoarele living tind să se murdărească repede, din cauza traficului zilnic din cameră. Copiii se joacă pe jos, părinții își întind picioarele, musafirii se plimbă de colo-colo și se atrage praful. Nu ezitați să curățați covorul în mod profesional, măcar o dată pe lună. Astfel, veți reuși să îl întrețineți într-o stare impecabilă și să îi prelungiți viața.

Acum ajunși la final, sperăm că articolul nostru v-a convins de funcționalitățile unui covor și motivele pentru care acesta e o piesă de decor remarcabilă. După mai multe căutări în mediul online, suntem convinși că veți face alegerea potrivită.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole