Amenajare in stil industrial cu jocuri de texturi si riflaje

Povestea acestui apartament din zona Jandarmriei din Bucuresti este una recenta, amenajarea interioara semnata de biroul de arhitectura Andreea Stefan a fost finalizata anul acesta.

Birou, televizor si fotoliu in living cu accente industriale
Deschide Galeria

Cei 60 de metri patrati ai locuintei compun un hol lung, ingust, un living generos cu loc de luat masa si un colt dedicat biroului, dormitorul, bucataria si baia. Cu toate ca matematic nu pare a fi o suprafata mare, atentia acordata fiecarei zone de interes si comunicarea eficienta intre acestea face ca spatiul sa fie ergonomic si placut vizual.

Bucataria este separata vizual de living atat printr-o pardoseala diferita, cat si prin niste lamele furniruite cu lemn si un panou fix de sticla transparenta, cu structura metalica. Pentru ca apartamentul are incalzire in pardoseala, lamelele separatoare au fost lipite la partea de jos si prinse mecanic doar in perete si plafon.”

Fiind preluat de la dezvoltator cu finisajele realizate,  interventiile la nivelul peretilor nu au fost mari. Arhitectii au propus crearea unor accente functionale si estetice atat prin riflaje de lemn cat si prin placari din mdf sau in cazul holului, usile de dulap cu riflaje dispuse alternativ, vertical si pe digonala, care confera spatiului un dinamism aparte.

Un mare avantaj al acestui apartament este faptul ca beneficiaza de multa lumina naturala, livingul avand si iesire pe terasa. Pe timpul serii, iluminatul artificial compenseaza prin lumina generala creata de spoturi si sublinierea anumitor zone prin iluminat local si ambiental.

In amenajarea dormitorului a fost continuata linia stilistica moderna, cu influente industriale din intreaga locuinta.

“Avem si aici accente de negru si auriu, panouri decorative din lemn deasupra patului si noptiere suspendate, gri, cu dimensiuni diferite. Piesa principala este patul tapitat, din care beneficiarii se bucura de privelistea oferita de ferestrele generoase.”

Fotografii: Bogdan Zop

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole