Stil modern-rustic cu influente boho intr-un apartament de 2 camere

Andrei David, arhitect si designer de interior al biroului cu acelasi nume, este chiar beneficiarul amenajarii despre care o sa aflam mai multe in randurile urmatoare.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost preluat direct de la dezvoltator, finisat la alb dar fara mobilier. Deoarece compartimentarea a fost exact ceea ce cautau au fost facute mici schimbari doar la partea de electrica – in mare parte la bucatarie pentru a se realiza mobilierul pe comanda.

In primul rand, am dorit ca amenajarea sa aiba un stil unitar – eu si sotia am ales stilul modern-rustic cu influente boho pentru ca acesta ne reprezinta cel mai bine. Ne-am identificat cu atmosfera cozy creata de stilul boho atat din locurile de cazare din vacante cat si din cafenelele si restaurantele noastre preferate din Bucuresti.

In ceea ce priveste livingul si diningul, au fost amenajate intr-un stil modern, cu numeroase elemente boho. O etajera cu franghii, o comoda din lemn de tec si usile din ratan sunt doar cateva din elementele care aduc un sentiment de caldura si textura camerei.

Bucataria am ales sa o amenajam in aceeasi paleta de culori dar in stil rustic, specific aici fiind fronturile frezate cu finisaj usor antichizat si prin faianta alb-unt tip „metro”.

Dormitorul matrimonial pastreaza aceeasi linie moderna a livingului, insa aici partea decorativa e ceva mai bogata. Albul si nuantele de lemn natur sunt culorile predominante, iar complementar am folosit verde si gri (la draperii, respectiv pat)„.

Designul holului a fost realizat dupa ce au fost amenajate camerele principale. Fiind un spatiu destul de ingust, a fost folosita o oglinda in compozitia dulapului atat pentru utilitate cat si pentru a mari vizual spatiul.

Balconul a fost amenajat in ultima etapa intrucat nu a reprezentat o prioritate pentru cei doi. Cu siguranta vedeta aici este reprezentata de scaunul suspendat din ratan tip leagan. „Atmosfera cozy am creat o cu ajutorul elemntelor decorative: felinare, puf de iuta, covor si ghirlande luminoase atat pe perete cat si ca accesoriu al leaganului. Pentru ca ne place natura nu am uitat de plante, asa ca am facut loc si pentru cativa cactusi, lamai si leandru.

Andrei ne mai povesteste ca „In amenajare, am realizat impreuna un proiect DIY – compozitia cu tablouri care sa includa TV-ul „The Frame” din dormitorul matrimonial.

Cateva sfaturi din partea designer-ului:

Intr-o amenajare (de locuinta) as recomanda o atentie deosebita la iluminatul artificial, mai ales in cazul in care iluminatul natural nu e suficient. Cu ajutorul corpurilor de iluminat se poate face diferenta in ceea ce priveste crearea unei atmosfere placute. De asemenea, as recomanda folosirea unei singure culori „indraznete” – care in cazul nostru a fost verde „menta”. Fara integrarea unui mobilier realizat la comanda (cel putin pentru bucatarie) nu se poate ajunge la o amenajare atat functionala cat si placuta ochiului. Varietatea obiectelor decorative este „cireasa de pe tort” si aduce fara indoiala un plus calitatii amenajarii.

Nu poti avea o casa in care sa te simti „acasa” daca nu te cunosti suficient de bine. Plecand de la proiect si pana la implementare, tot ce amenajezi trebuie sa reflecte cine esti cu adevarat. Te vei simti bine intr-o casa in care ai ales un stil clar (care te defineste) si o directie de la care nu te abati pe parcurs. O casa trebuie neaparat sa fie pe placul tuturor persoanelor care locuiesc in ea, nu doar a uneia dintre ele.

Daca vrei sa te simti bine in propria casa, trebuie sa organizezi spatiile in asa fel incat totul sa fie la indemana, si in acelasi timp sa o decorezi cu obiecte care in timp vor deveni amintiri frumoase.

Design: Andrei David

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole