Locuind in spatii din ce in ce mai mici, de la luna la luna, putem constata la ce anume putem sa renuntam in viata de zi cu zi. Si daca baia poate rezista fara solutii de depozitare sau livingul se descurca si fara fotolii, doar cu o banala canapea, bucataria este alta poveste. Nu putem avea o bucatarie fara dulapuri de bucatarie.
Acum ca am stabilit ca nu putem trai fara spatiile de depozitare din bucatarie, sa trecem la pasul urmator. Ce fel de spatii? La fel ca atunci cand decidem asupra unei tinute dedicate unei zile speciale, cand facem alegeri cu privire la casa noastra cautam mereu acea combinatie de culori, materiale sau forme care nu da niciodata gres. Singurul mod in care nu vom face o greseala in amenajarea bucatariei este sa apelam la alb.
Dulapurile albe de bucatarie sunt banale, veti spune, insa cu ajutorul unor mici trucuri, puteti schimba asta. In plus, daca aveti o bucatarie redusa ca dimensiuni, dulapurile din lemn sau inchise la culoare nu vor face decat sa restranga si mai mult spatiul si sa va sufoce. Dulapurile albe aerisesc incaperea. Mai mult, le puteti combina oricand cu blaturi superioare negre sau in culori neutre, va puteti juca si cu culoarea restului mobilierului de bucatarie realizand astfel un echilibru intre cantitatea de alb din incapere, sau puteti sa va jucati cu culoare pe unele dintre usile dulapului.
Un alt sfat: lemnul nu este singurul material din lume. Puteti alege sa va faceti dulapuri de bucatarie din metal si sticla colorata, de exemplu. Sau exclusiv metalice, depinde de spatiul de care dispuneti si de stilul in care v-ati amenajat casa. O bucatarie industriala nu se va potrivi cu o amenajare retro. In schimb, un dulap vintage, reconditionat se va integra de minune.