fbpx

Cum iti construiesti un pat cu baldachin

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Paturile cu baldachin par astazi o extravaganta, insa aparitia lor, in Evul Mediu, a fost determinata de motive extrem de practice: nobilii dormeau in aceeasi incapere cu servitorii lor si, pentru a avea intimitatea cuvenita si a-si conserva caldura, se inconjurau de draperiile din jurul patului.

Deschide Galeria

Patul cu baldachin a luat nenumarate forme de-a lungul istoriei sale, insa designul contemporan i-a simplificat estetica incarcata, victoriana, eliminand detaliile si mentinand doar structura simpla, metalica sau din lemn.

Daca va intrebati cum se viseaza intr-un pat cu baldachin dar nu sunteti dispusi sa investiti intr-un nou obiect de mobilier, iata cateva idei:

1) Montati o sina sau o galerie pe plafon, deasupra marginilor patului, si atarnati draperii sau perdele de aceasta. Daca nu doriti perdele de jur imprejur, le puteti monta in forma de L, daca patul este la coltul camerei, spre perete, sau in forma de U, daca doriti sa acoperiti trei laturi ale patului. Puteti vopsi partea de plafon inconjurata de perdele in aceeasi nuanta cu acestea, pentru a delimita vizual zona si a crea impresia ca acestea formeaza un ansamblu unitar. Puteti de asemenea monta doua galerii paralele cu laturile patului si folosi o singura lungime de material, care sa atarne transversal deasupra patului, formand o bolta.

2) Atarnati o singura perdea deasupra tabliei patului, folosind sistemul descris mai sus. Folositi un material diafan si oferiti-i suficienta lungime pentru a acoperi intreg patul, de la un capat la celalalt. Aceasta sugestie se potriveste si paturilor situate spre perete, montand insa perdeaua deasupra lungimii si acoperind cu materialul ales intregul pat.

Puteti inlocui galeria metalica printr-o creanga de lemn, bine finisata, si puteti adauga voalului ghirlande de led, pentru un aspect boem.

3) Suspendati un cadru metalic rotund (il puteti confectiona din sarma si picta intr-o culoare neutra) deasupra patului si atarnati doua voaluri transparente in fiecare parte, pentru a cuprinde intregul pat.

4) Atarnati materialul ales pe o sfoara, prinsa de tavan cu ajutorul unor suruburi din metal cu carlig, in patru sau trei parti. Pentru aceasta varianta, trebuie sa alegeti un material cat mai subtire, pentru ca sfoara sau firul ales pentru sustinere sa reziste. Sugestia noastra este un bumbac extrem de fin, asemanator plaselor anti insecte folosite in zonele tropicale. Puteti atarna si o singura sfoara, deasupra centrului patului, si atarna voalul pe ea, creand un efect de cort. Aceasta metoda va transforma cu usurinta dormitorul dumneavoastra intr-un spatiu exotic si, mai ales in incaperile in care se petrec si alte activitati, va zonifica estetic si practic locul de somn de restul camerei.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...