Cum ne protejam casa de spargeri?

De fiecare data cand pleci de acasa pentru o perioada mai lunga de timp, ai mereu grija si scoti toate lucrurile din priza, verifici sa vezi daca gazul e oprit si te asiguri de doua ori ca ai incuiat toate intrarile.

Deschide Galeria

Cu toate acestea, hotii sunt mereu cu un pas inainte si de aceea trebuie sa fii precaut si sa iti iei masuri extra de siguranta. Pe langa asigurarea usilor si a intrarilor, verificand ca toate sunt incuiate, este indicat sa iti instalezi un sistem de alarma eficient si sa optezi pentru camere de supraveghere. Aceste metode sunt eficiente, dar au marele dezavantaj ca sunt si bine cunoscute de spargatorii de case, care deja au modalitatile lor de a trece de aceste “capcane” fixate de tine pentru a-ti proteja locuinta.

Trebuie sa apelezi si la metode neconventionale daca doresti sa ii pacalesti pe hoti! Lasatul luminii aprinse intr-o camera poate fi eficient, dar pe termen scurt si pentru a nu cheltui bani pe curent cat timp esti plecat, poti apela la lumini fluorescente si la obiecte fosforescente pozitionate in dreptul geamului.

In timpul zilei ele se vor incarca, iar seara vor lumina si spre deosebire de o lumina mereu aprinsa in casa, care poate fi observata si ziua, acestea vor fi vizibile doar noaptea. Ai putea merge si mai departe cu amplasarea unei figurine sau un obiect care sa semene cu un om sau cu un animal, chiar langa geam, pentru a crea iluzia ca cineva sta in dreptul ferestrei.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca cineva va veni mereu sa iti ridice facturile si scrisorile, deoarece o cutie postala plina este primul semn al faptului ca proprietarii sunt plecati de acasa. Specialistii in domeniu recomanda noi solutii prin care iti poti proteja casa, biroul sau sediul, folosind un astfel de microfon

Daca locuiesti intr-o comunitate mica, poti anunta chiar politia ca pleci de acasa pentru o perioada de timp sau poti vorbi si cu vecinii sa verifice ocazional daca totul este in regula.

Tine cont insa ca protectia casei tale continua si dupa ce te-ai intors din vacanta. Dispozitivele cu senzori de temperatura integrati, de miscare sau de fum iti vor permite sa monitorizezi local sau de la distanta, de pe telefonul mobil ceea ce se intampla in casa ta. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole