Cum reamenajezi o baie in 5 pasi

Daca simti ca e nevoie de o schimbare in baia ta, atunci urmareste ideile pe care le-am compilat pentru tine astfel incat sa poti sa planifici mai usor reamenajarea.

Deschide Galeria

Inlocuirea instalatiilor invechite 

Daca ai avut probleme in trecut cu instalatiile invechite din baie, atunci stii ca incidentele nefericite se pot repeta oricand. Cel mai important pas inainte de orice alte modificari este sa apelezi la un instalator si sa evaluezi starea tevilor. Inlocuieste acolo unde este necesar ca sa eviti pe viitor orice neplaceri. Asigura-te ca vei folosi materiale potrivite; aici vei gasi o selectie cu tot ce ai nevoie pentru aceste lucrari de reparatie.

Finisaje neutre

Alege finisaje in nuante deschise care vor amplifica spatiul. Mergi pe variante functionale, in tonuri neutre care sa iti permita modificari oricand iti doresti. Renunta la faianta montata pe toti peretii. Placile ceramice se pot aseza doar in zonele de stropire, cum ar fi cada sau dusul, precum si in jurul lavoarului. In rest, poti folosi o vopsea speciala pentru baie ca sa zugravesti peretii. In plus, poti da culoare cu ajutorul accesoriilor.

Lavoarul

Pentru o baie moderna, mizeaza pe un lavoar care se monteaza pe un blat. Poti alege o masca cu sertare in care sa depozitezi produsele de ingrijire si cele mai utilizate lucruri din baie. In cazul unei bai mici, poti incerca o varianta suspendata pentru a lasa impresia de mai mult spatiu la nivelul pardoselii. In ceea ce priveste blatul, ai sa fii surprins de optiunea designerilor: lemnul. Tratat astfel incat sa reziste mediului din baie, lemnul imprima eleganta si caldura in orice baie. merita sa iei in consideratie aceasta varianta.

Panou despartitor

In cazul unei bai mici, atat toaleta cat si lavoarul pot fi in apropierea cazii sau dusului. Ca sa eviti stropirea acestor zone, alege un panou despartitor din sticla transparenta, securizata (cu o grosime recomandata intre 6 si 8 mm). In plus, se curata mai usor si reflecta orice sursa de lumina fiind astfel o alegere avantajoasa pentru baie. Pentru costuri mai reduse, sticla poate fi inlocuita cu acrilic.

Iluminatul optim

Spatiile slab iluminate par mai mici si mai intunecate, atribute pe care nu ti le doresti pentru baia ta. De aceea, acorda-i iluminatului din baie importanta cuvenita. Alege o lumina neutra, in jurul a 4500K (detaliu pe care il regasesti pe ambalajul becului). Corpurile incastrate cu un unghi amplu ajuta la crearea unor zone fara umbra. Sunt necesare minim 2 surse de iluminat: una generala care sa ilumineze toata incaperea si una in dreptul oglinzii pentru o buna vizibilitate. LED-urile pot fi o optiune rezistenta in timp, pentru ca dureaza mai mult, chiar daca la inceput necesita o investitie semnificativa.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole