Cum sa alegi masa de bucatarie potrivita

Bucataria este inima casei, locul unde se gateste si locul unde familia se aduna zi de zi, de aceea e important sa alegem masa de bucatarie potrivita, tinand cont de confort si utilitate.

Deschide Galeria

Inainte de toate, e important sa ne gandim care va fi scopul principal pentru care va fi folosita si in functie de acesta sa luati deciziile ulterioare.

Daca masa de bucatarie va fi folosita in special pentru a manca, atunci designul va fi mai important decat practicabilitatea ei. In cazul in care o veti folosi pentru prepararea mancarii, atunci trebuie luata in considerare si suprafata mesei. Se zgarie usor sau poate fi curatata cu usurinta? Iata doar cateva din intrebarile la care trebuie sa aveti un raspuns inainte de a face achizitia.

Nu excludeti nici varianta unei insule pentru bucatarie la care sa adaugati cateva scaune si astfel veti rezolva si problema prepararii mancarii dar si cea a servitului meselor precum si partea de socializare cu prietenii sau familia.

Pentru o masa de bucatarie caruia ii planificati o utilizare intensa- de la jocuri cu prietenii pana la orele de desen ale celor mici, mergeti pe o varianta cat mai practica si cat mai rezistenta la pete si zgarieturi, cu un strat protector si care sa se curete repede.

Marimea si forma abordata pentru masa de bucatarie depinde strict de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Masurati spatiul cu atentie astfel incat sa ramana loc suficient si pentru scaune si nici sa nu interfereze cu celelalte piese de mobilier sau electrocasnice. Daca bucataria voastra are forma de U sau L, atunci o masa rotunda pe care sa o asezati in mijlocul bucatariei pentru a va putea misca liber in jurul ei.

In spatiile deschise, intr-un open space, o masa mai mare poate fi folosita pentru a separa vizual zona de bucatarie fata de cea de dining.

Masa de bucatarie din lemn este cea mai practica solutie pentru ca este robusta si rezistenta la uzura. Este, de asemenea, o alegere ideala pentru un decor rustic. Alegeti materialul cu atentie; un lemn prea moale se poate deteriora mai repede decat va asteptati. Plasticul este si el o varianta accesibila care vine cu designuri moderne si cu avantajul ca se curata usor.

Mesele din sticla sau din material tip acril vor transforma o bucatarie mica intr-una mai spatioasa si in acelasi timp vor fi o alegere eleganta pentru mesele din spatii formale. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole