Cum sa amenajam camera unui adolescent

Adolescenta poate fi o perioada dificila atat pentru copil cat si pentru parinti. Pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie pozitiva, comunicarea si intelegerea dorintelor este un punct cheie pentru o relationare eficienta intre copii si parinti. De aceea, designul camerei adolescentului este un aspect de luat in considerare si mai ales dorintele lui pentru amenajare propriei camere. 

Deschide Galeria

Camera unui adolescent se centreaza in general pe pasiunile lui. Chitara, calatorii, excursii, decorul lui poate fi influentat de toate acestea, avand in acelasi timp o nota personalizata.

De exemplu, un sticker in forma unei harti intinsa pe un intreg perete si un albastru ca tema coloristica principala si iata avem deja un model de amenajare. Un spatiu pentru birou este un lucru necesar in camera unui baiat. Investiti intr-un birou de calitate si un scaun pe masura; adaugati si cateva rafturi sau etajere pentru o depozitare eficienta a cursurilor si materialelor necesare pentru studiu.

Pentru ca adolescentilor nu le place sa faca ordine in camerele lor, le putem veni in sprijin printr-un decor simplu, cu o tematica coloristica limitata la doua, maxim trei culori pentru ca spatiul sa para mai putin aglomerat si dezordonat. De asemenea, limitati si piesele de mobilier, la etajere care sa faca spatiul mai aerisit.

Puteti folosi culori reci precum albastrul sau verdele in tonuri mai inchise; cateva dungi orizontale trasate cu vopsea mata intercalata cu cea lucioasa vor aduce textura fina peretilor fara a incarca spatiul.

Portocaliul in combinatie cu negrul este o varianta perfecta pentru amenajarea camerei unui adolescent rebel. Culorile intr-un contrast puternic transpun camerei un sentiment de energie si inspira creativitate. Un mobilier usor lucios, forme geometrice, decoratiuni abstracte si cateva tablouri pop art si decorul e gata. Pentru un plus de originalitate, biroul poate fi ascuns intr-un dulap care sa permita o astfel de amenajare.

Experimentati diverse optiuni si implicati activ fiul adolescent pentru ca rezultatul sa fie cat mai pe placul lui. 

Sursa foto: housetohome.co.uk

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor