Cum sa amenajezi bucataria ca pe un loc primitor

Designul si confortul merg mana in mana atunci cand vorbim despre amenajarea bucatariei. Trecand peste caracterul tehnic al acestui spatiu, bucataria este perceputa de multi dintre noi drept inima casei, locul unde ne adunam cu cei dragi pentru a petrece timp impreuna la sfarsitul zilei. Cu decorul potrivit putem recrea o stare de spirit si un spatiu tihnit si primitor in care sa te simti bine ori de cate ori il folosesti, de la micul dejun pana seara tarziu.

Deschide Galeria

Culorile, finisajele, accesoriile si decoratiunile, toate te vor ajuta sa compui decorul pe care ti-l doresti. Acorda atentie tuturor detaliilor pe care le vei integra in viitoarea amenajare.

Gandeste-te in primul rand la ce stil vei utiliza in amenajarea bucatariei. Scandinav, rustic, shabby chic, modern, industrial, toate presupun trasaturi specifice care le diferentiaza in moduri definitorii. Important este ca stilul pe care il alegi sa te reprezinte. Daca nu te regasesti in niciunul din stiluri, poti oricand contura o bucatarie dupa placul tau, cu elemente coerente care vor duce in final la o amenajare armonioasa.

Incepe cu o cromatica adecvata. Crem, bej, ivoire, verde-oliv, nuante de lemn de nuc sau galben pal sunt doar cateva din culorile potrivite pentru o bucatarie confortabila si placuta. Toate inspira caldura si stare de bine. Chiar si albul combinat cu esente de lemn vor reusi sa imprime bucatariei acel efect de cozy pe care ti-l doresti de la acest spatiu. Culorile naturii sunt perfecte pentru a decora bucataria.

Ce mai poti adauga in bucatarie pentru a o transforma in locul tau preferat? Textile si decoratiuni specifice. Mergi pe materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau panza de in. O draperie romana cu imprimeuri florale va inveseli incaperea.

Mizeaza pe o depozitare deschisa prin care sa lasi la vedere acele piese pe care le folosesti foarte des, cum ar fi ustensilele sau condimentele, dar si canile, ceainicul sau paharele tale preferate. Daca sunt colorate, cu atat mai bine. Este un fel discret de a personaliza spatiul cu lucrurile tale dragi.

Nu lasa peretii golasi! Fie le dai o culoare vesela sau alegi un model de tapet cu tematica prin care sa pui in valoare acest spatiu. Frontul dintre corpurile suspendate si cele inferioare poate fi decorat cu placi ceramice tip patchwork, faianta tip Metro sau chiar placi de caramida pentru un aspect mai vintage sau industrial.

Alege si o pardoseala potrivita nevoilor tale: parchet laminat, lemn sau gresie. Oricare din variante o preferi, alege un model si o nuanta care fie echilibreaza tonurile amenajarii, fie contrasteaza pentru a scoate in evidenta latura personala a incaperii.

Asigura-te ca ai un iluminat adecvat in bucatarie! Adesea, este aspectul cel mai ignorat din toata amenajarea, cand, de fapt, o lumina nepotrivita iti va crea, inconstient, o stare neplacuta. Cand gatesti ai nevoie de o lumina de accent pentru zona blatului de lucru, iar iluminatul general nu trebuie sa lipseasca, mai ales daca ai amenajat si locul de luat masa in aceeasi incapere.

Un ceas, tablouri tematice, mesaje motivationale, orice tine de decorul specific unei bucatarii, sunt binevenite. Nu ignora importanta unor astfel de piese. Pana si o simpla fata de masa alaturi de o vaza cu flori proaspete iti pot schimba atmosfera bucatariei.

Hai sa vezi si modelele pe care le-am selectat in galeria foto de mai sus. Cu siguranta te vor inspira!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole