Cum sa amenajezi o bucatarie cand gatesti rar

Daca nu-ti prea place sa gatesti si bucataria este locul unde intri doar pentru un sandvis si un ceai dimineata, atunci si amenajarea ei o poti adapta stilului tau de viata. Am compilat in acest articol cateva idei si sfaturi utile care sa te ghideze spre o amenajare potrivita.

Deschide Galeria

Gandeste practic

In primul rand, bucataria ta trebuie sa-si pastreze caracterul functional. De aceea, uita de complicatul aparat de gatit sau aragaz (o plita cu inductie este o optiune de luat in calcul) cuptoarele cu diferite optiuni de gatit, o colectie mare de vase sau acele cratite si tigai pe care poate nici nu le folosesti pe parcursul unui an. Orienteaza-te spre o amenajare simpla si practica adaptata nevoilor tale reale.

O bucatarie potrivita pentru tine ar putea fi cea in plan deschis, pentru ca astfel o poti integra usor in spatiul livingului, camera in care iti petreci timpul atunci cand esti acasa. Treci usor dntr-o zona in alta fara a iesi efectiv din incapere; iti pregatesti floricele si pui sucul in pahar fara sa intrerupi filmul la care te uitai.

Mobilier simplu, in linii drepte, cu dulapuri care sa-ti ofere spatiul de depozitare de care ai nevoie, electrocasnice incastrate in mobilier si o masa de 4 sau 6 persoane plianta, rabatabila sau de sine statatoare ca o legatura intre bucatarie si zona de living. Valabil si pentru bucataria prevazuta ca o camera in sine. Aici poti renunta de tot la masa si instala un blat tip bar cu scaune aferente; folosesti astfel spatiul intr-un mod eficient.

Triunghiul de lucru

Chiar daca nu prea gatesti, este bine sa respecti acel triunghi de lucru despre care am mai vorbit pe larg aici; este important pentru functionalitatea bucatariei tale, indiferent de suprafata. Zona de gatit efectiv, zona blatului de lucru si zona de spalat, toate au nevoie sa fie aranjate intr-un mod cat mai eficient, fara a le amplasa atat de apropiate incat bucataria sa devina inghesuita.

Daca gatesti putin, inseamna ca vei avea si mai putine vase de spalat. Pune in balanta nevoia unei masini de spalat vase versus spatiul pe care il ai la dispozitie in bucatarie. Pastreaza la indemana doar acele electrocasnice care iti sunt cu adevarat folositoare si nu pe cele pe care crezi ca le vei folosi candva in viitor.

Un spatiu multifunctional

Transforma bucataria intr-un spatiu in care iti poti invita o prietena pentru o cafea sau unde poti sa lucrezi suplimentar la proiectul important de la birou. Un corp tip insula iti poate oferi spatiul de care ai nevoie pentru toate aceste activitati, inclusiv pentru gatit si chiar depozitat, dupa caz. O bucatarie multifunctionala iti va fi mult mai folositoare in economia locuintei decat una pe care o folosesti rar doar pentru ca amenajarea este deficitara.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole