Amenajarea unui studio intr-un vechi birou

De la spatiu de birou la locuinta. Aceasta transformare a dat nastere unui apartament functional, cu aer modern, bine organizat si foarte luminos.

Deschide Galeria

Misiunea designerilor in privinta acestui apartament  a fost una foarte clara. Biroul de 50 metri patrati urma sa devina un apartament functional in care confortul sa fie la el acasa.

Proprietarul apartamentului si-a dorit un spatiu comod si confortabil, fara sa traseze diviziuni clare intre diversele spatii, insa in care sa se diferentieze mai multe spatii functionale. Studioul urma sa fie refugiul sau dupa zilele lungi petrecute la locul de munca.

In studio nu au fost facute modificari ce tin de distributia spatiului – singura incapere de sine statatoare fiind baia – insa au fost zugraviti peretii, sporind luminozitatea locuintei si un nou parchet care ii confera acestuia caldura dorita.

Spatiul a fost complet remobilat avand ca scop functionalitatea zonelor locuintei si o circulatie fluida, accesibila dintr-un sector in altul.
  
Stilul de amenajare a pastrat regulile decorului scandinav: mult alb, lemn si accente de gri suav. 

Studioul primeste multa lumina naturala datorita ferestrelor care se extind pe tot peretele. Perdelele diafane din bumbac filtreaza placut lumina naturala, creand o senzatie placuta de spatialitate.

Structura bucatariei sub forma literei L integreaza zona de luat masa printr-un mobilier extensibil care poate gazdui cu succes o masa in familie.   

O biblioteca deschisa delimiteaza zona de zi de cea destinata dormitorului. Acestuia i-a fost adaugata o masa pentru lucru, insa spatiul ramane generos si functional.

Textilele pastreaza cromatica folosita in restul studioului. Rezultatul este un ambient confortabil, potentat de o iluminare optima.

Spatiul pentru depozitare este suficient, in ciuda faptului ca ne aflam intr-un studio de 50 mp. Dulapurile si sertarele au fost amplasate atat pe pereti, cat si in mijlocul camerei, realizand astfel un paravan intre mai multe zone functionale ale studioului.  

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole