Cum sa faci minioni din borcanase. Proiect DIY marca Povestea Casei

Deoarece dorim sa va petreceti timpul cat mai placut, creand in acelasi timp lucruri frumoase si de efect, incepem astazi seria proiectelor Do It Yourself (DIY) marca Povestea Casei. Pentru ca se apropie 1 iunie, va vom arata cum puteti face cu un buget mic (sub 50 lei) minioni din borcanele de sticla, de care copilul tau va fi cu siguranta incantat.

Deschide Galeria

Pasul 1 – Aveti nevoie de borcanele de sticla (noi am folosit unele de la piureul pentru bebelusi, dar puteti folosi orice recipient micut de sticla), un spray cu vopsea galbena, 2 cartoane A4 – unul gri si unul negru, o foaie alba A4, lipici pentru hartie, un marker permanent si o foarfeca.

Sprayul cu vopsea are avantajul ca un tub va permite sa vopsiti uniform borcanasul, fara urme inestetice si fara texturi de suprafata si, totodata, se va usca rapid (maxim 10 minute). In plus, daca va doriti o intreaga armata de minioni, prin aceasta varianta de vopsire veti putea colora pana la 30 de borcanele.

Pasul 2 – Pentru inceput, este necesar sa degresati foarte bine suprafata borcanelelor. Sticla curata are o aderenta mult mai buna si evitati orice iregularitate. Va recomandam sa realizati etapa vopsirii intr-un spatiu deschis – balcon, curte, scara blocului. Pentru a nu pata suprafata unde folositi sprayul, asigurati-va ca o protejati cu o hartie suficient de mare sau cu o folie de plastic.

Urcati borcanelul pe un suport ajutator – noi l-am improvizat dintr-un borcan mai mare, pe care l-am acoperit cu o hartie alba. Tineti sprayul orientat catre borcanelul pe care vreti sa-l colorati la o distanta de cca 20 cm si pulverizati uniform. Puteti vopsi capacelele separat, sau puteti vopsi totul de-o data. Asteptati cateva minute si repetati procedura de vopsire – in acest fel, borcanelul va capata o culoare mata, puternica.

Pasul 3 – Ajutandu-va de cartonul gri, trasati o linie dreapta pe cartonul negru, astfel incat sa delimitati o banda neagra, care va fi rama ochelarilor pe care ii poarta minionii.

Pasii 4 si 5 – Decupati cu foarfeca banda neagra, incercand sa obtineti o taietura cat mai dreapta.

Pasul 6 – In aceasta etapa veti desena pe cartonul gri doua cerculete si le veti decupa cu mare atentie – ele vor fi lentilele ochelarilor. Tot acum, pe foaia alba A4 faceti 2 cerculete usor mai mici, pe care, dupa decupare, le veti lipi cu ajutorul lipiciului pe cate unul din cerculetele gri. Inauntrul ochilor formati, colorati cu markerul o mica pupila neagra – minionii vostri tocmai "au facut ochi".

Pasii 7 si 8 – Este momentul sa lipiti banda neagra decupata anterior in jurul borcanelului colorat. Pe aceasta banda, acolo unde decideti ca va fi fata minionului, lipiti cu atentie ochii jucariei – puteti alege si modelul minion-ciclop, iar in acest caz veti lipi un singur ochi.

Pasii 9 si 10 – Trasati cu markerul cateva linii fine pe capacul borcanelului, pentru a schita firele de par. La sfarsit, dati o expresie minionului, creionandu-i gura – poate fi strengar, surazator cu toti dintii sau il puteti face sa cante. Felicitari, tocmai ati incheiat unul dintre cele mai distractive proiecte DIY, iar minionul vostru este gata de joaca!

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole