Cum sa fii mai organizat cu depozitarea pe verticala

Cand nu mai gasesti suficient spatiu pentru depozitare, e timpul sa cauti noi solutii practice. Depozitarea pe verticala poate fi rezolvarea problemei tale.

Deschide Galeria

Peretii casei pot fi adevarati aliati ai ordinii cu piesele de mobilier adecvate. Etajere, polite, rafturi deschise sau chiar sertare, toate iti pot fi de folos cu stocarea obiectelor tale, decorand intr-un mod placut in acelasi timp.

Un corp de biblioteca inalt pana aproape de tavan poate sa ofere un plus de spatiu pe care sa il folosesti atat pentru carti, reviste, cd-uri, mici obiecte decorative sau suveniruri din excursii. De sine statator sau integrat in restul mobilierului din living, aceasta este solutia cea mai la indemana.

Daca configuratia spatiului permite, poti sa te gandesti la 2 corpuri de biblioteca identice asezate de o parte si cealalta a usii in mod simetric. De fapt, nici nu e nevoie sa fie corpuri de sine statatoare, ci poti sa creezi o nisa din placi de gips-carton si sa adaugi polite. O adancime de 30cm e suficienta pentru carti si reviste. O amenajare similara o poti face si in dreptul ferestrei (vezi ideea din galeria foto de mai sus).

Poti depozita pe verticala folosind orice tip de corp de mobilier. Poate fi inalt, cum mentionam mai devreme sau daca il vei face pe comanda, alege o inaltime cu care esti confortabil. Chiar si pana la jumatatea inaltimii incaperii.

O abordare similara se poate aplica si in cazul biroului de acasa, cu polite pana aproape de tavan; cutii speciale, bibliorafturi si dosare isi vor gasi astfel locul pentru ca biroul sa fie un loc ordonat si tu sa stii unde sa gasesti fiecare din documentele de care ai nevoie la un moment dat.

Daca spatiul din living nu-ti este suficient pentru a depozita toate lucrurile tale, incearca si cu spatiul din hol. Conturand o nisa, creezi un loc suplimentar care poate fi deschis precum o biblioteca sau un dulap incastrat in perete.

Unde mai poti folosi in mod eficient si creativ depozitarea pe verticala? In bucatarie si chiar in balcon. Sunt la moda politele pe care expui canile si cestile preferate sau pe care le folosesti cel mai des, alaturi de recipientele cu condimente. Iar pentru balcon, depozitarea pe verticala se traduce prin ghivecele cu plante pe care le poti aseza in functie de marime si nevoile plantelor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole