Omniprezent in casele noastre si din ce in ce mai performant, internetul nu ajunge inca direct pe calea aerului in calculatoarele de acasa. Pana acum cativa ani ascundeam prin casa cablul care se termina de cele mai multe ori sub masa cu un switch de unde, surpriza, izvorau alte cabluri catre calculatoare! Astfel, orice tentativa de a incerca mascarea intregului ansamblu era de cele mai multe ori imposibila.

Evolutia tehnologiei a reusit sa inlocuiasca switch-ul in cele mai multe case cu un router wireless. Concentrati insa pe evolutia tehnologiei, producatorii de routere nu reusesc intotdeauna sa ofere si modele care sa poate fi expuse in casa fara sa strice tot efortul nostru de amenajare.

Asa ca am cautat si am gasit cateva idei ingenioase de ascundere sau integrare a routerului care pot fi adaptate in aproape orice amenajare. Este foarte important totusi sa cititi instructiunile aparatului wireless pe care il aveti si sa tineti cont de spatiul necesar ventilatiei si de materialele langa poate fi montat pentru a nu afecta semnalul.

Ascunderea router-ului wireless

  • Cea mai eleganta metoda pe care am gasit-o este ascunderea router-ului intr-o cutie de depozitare, care a fost in prealabil gaurita in partea dinspre perete pentru introducerea cablurilor. Pentru o buna ventilatie in acest spatiu inchis puteti folosi o cutie care are gauri ornamentale in lateral. Vezi in galerie mai multe imagini care te vor inspira.
  • O alta metoda, de asemenea eleganta si practica este introducerea router-ului intre copertele cartonate ale unei carti, ale carei pagini au fost inlaturate (vezi galeria).
  • Introducerea router-ului intr-un sertar al mobilei este o alta metoda destul de uzitata. Trebuie insa sa aveti in vedere spatiul necesar ventilatiei. De aceea este de preferat un sertar cu un volum destul de mare si care sa aiba si orificii pentru aerisire.
  • Ascunderea aparatului in spatele unui tablou poate fi o solutie practica, desi mascarea cablului pana la tablou poate fi o alta provocare pentru mentinerea stilului de amenajare din camera.
  • Cea mai folosita metoda si poate cea mai practica este fixarea router-ului sub birou. Desi nu este cea mai eleganta, cu siguranta nu veti avea problema spatiului de ventilatie.

Integrarea router-ului in decor

Daca totusi router-ul nu este total inestetic, va puteti gandi la integrarea lui in designul camerei. Il puteti fixa intre cartile din biblioteca, intre cutiile de depozitare sau pur si simplu il puteti fixa in perete, eventual intr-un hol al casei.

Deschideti galeria pentru mai multe modele de ascundere si integrare a router-ului! Asteptam si sugestiile voastre in comentarii.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii