Ne plac ideile frumoase si amenajarile inspirate realizate de arhitecti si decoratori talentati. Pentru astazi va propunem o noua amenajare de apartament semnata de studioul Creativ-interior care au avut de amenajat un apartament de 2 camere, de 56 metri patrati pentru un cuplu de tineri. Acestia si-au dorit o amenajare moderna, aerisita si primitoare, in conditiile unui buget limitat.

Arhitectii au preluat apartamentul “la rosu”, ei alegand finisajele si detaliile amenajarii - un stil de inspiratie retro si elemente scandinave simplificate care sa exprime cat mai multa caldura si un aer degajat. De mentionat ca apartamentul prezinta cateva elemente specifice cum ar fi lipsa unei usi intre hol si living, iar tavanul o mica inclinatie, locuinta aflandu-se la ultimul etaj al imobilului si gandita ca un apartament tip mansarda.

Cuplul si-a dorit un perete turcoaz fie in living sau in hol. Arhitectii au optat pentru hol. Peretele tucoaz a fost decorat cu o pictura murala deosebita, iar in bucatarie s-a continuat tematica cromatica cu un perete in aceeasi gama coloristica ca in hol si subtil integrata in restul camerelor.

Culorile au fost alese pornind de la esenta parchetului de stejar cu care s-a dorit un contrast colorat. Mobilierul, realizat pe comanda chiar in atelierul Creativ-interior, in nuante inchise de Pacific tabac in combinatie cu pasteluri, cum ar fi verde menta sau cappuccino.

Finisajul dressingului din dormitor este din lemn alb cu insertie de fasii din sticla de culoare cappuccino. Patul are o tapiserie care a plecat de la ideea de patchwork, unde s-au utilizat mai multe tipuri de textile, pastrand in acelasi timp textilul din draperie pentru continuitate in design.

Lucrarile la apartament au durat 2 luni de zile, iar costul amenajarii se ridica la 6000 de euro. O parte din mobilier a fost creat de Creativ interior, o parte de la Ikea (noptierele, pantofarul din hol si corpul de iluminat din bucatarie), masuta de cafea este de la Mobila Dalin, iar canapeaua de la Euromobila. Restul corpurilor de iluminat au fost realizate si ele pe comanda impreuna cu cei de la Atas Lighting. S-a pus accentul pe decoratiuni precum tablouri, vaze, perne decorative, texturi care sa inspire o atmosfera calda, confortabila care sa te invite sa petreci timp in cadrul familiei. 

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!