Cum sa NU iti amenajezi sufrageria din apartament

Avand in vedere lunga perioada de comunism prin care a trecut Romania, bibelourile, mileurile si o sumedenie de chinezarii si-au facut treptat aparitia in casele romanilor proaspat mutati la bloc. Aceste elemente au fost pentru mult timp omniprezente in sufrageriile noastre deoarece erau singurele lucruri care se gaseau pe piata sau puteau fi facute cu propriile maini.

Deschide Galeria

Acum ca perioada de tranzitie s-a terminat sau este cel putin foarte aproape de final, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre designul interior. Cateva dintre elementele care erau mereu prezente in sufragerie au fost depasite de timp si de… bunul-gust.

Ce-i prea mult strica!

Aglomeratia in sufragerie nu isi mai are locul. Sa ai mereu in vedere ca “less is more” si nu pune in camera cat mai multa mobila sau mai mult de un covor.

Bibelourile nu-si mai au locul in casa

Bibelourile, fie ca vorbim de clasicul peste pe televizor, de cal, de balerina, de lebede si exemplele pot continua la nesfarsit, au trecut de perioada lor de glorie si trebuie complet scoase din minte cand te gandesti sa amenajezi livingul apartamentului tau.

Ventilatoarele in tavan

Ventilatoarele in tavan, cand stai la apartament, nu ar trebui sa intre niciodata in discutie. Cand mai adaugi si o izolatie fonica din cartoane de oua, este clar ca nu ai optat tocmai pentru cel mai estetic stil.

Aglomeratie si canapele in dreptul usii

Sunt atat de multe lucruri gresite in aceasta imagine ca nici nu stim cum sa incepem. Usile de acces nu trebuie blocate, iar daca mai adaugi si aglomeratia de pe mobila, casa ta se va transforma intr-un haos total. De asemenea, nu se mai “poarta” tablourile mari in sufragerie, mai ales daca acestea reprezinta un anotimp sau o scena de vanatoare.

Plantele in exces

In orice casa, o planta da foarte bine, mai ales daca locuiesti la bloc. Conteaza foarte mult locul unde pui planta sau plantele si numarul acestora.

Goblenurile si “Rapirea din Serai”

Goblenurile si “Rapirea din Serai” nu isi mai au de foarte mult timp locul in apartamente, iar aceste elemente se regasesc din ce in ce mai rar.

Paturi pe mobila si jucariile de plus

De ceva timp, nu se mai pun paturi pe mobila, deoarece aceste nu sunt deloc estetice si cu siguranta nu se vor integra cu restul designului din camera. Alte lucruri care nu ar mai trebui sa fie prezente la tine in living sunt jucariile de plus care isi au locul in dormitor sau in camera copiilor, dar nu in sufragerie.

Sursa fotografiilor: Muzeul Sufrageriilor Facebook

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole