Cum sa-ti alegi salteaua potrivita

Cel putin 7 din cele 24 de ore ale unei zile ni le petrecem in somn. Calitatea somului depinde, in primul rand, de calitatea saltelei pe care dormim. O saltea prea tare sau prea moale ne poate afecta starea pe care o avem dupa ce ne trezim, iar daca somnul nu a fost odihnitor ziua urmatoare poate fi compromisa.

Deschide Galeria

Cand vrem sa achizitionam o saltea noua trebuie sa avem in vedere cata greutate poate sa suporte, comfortul pe care il poate oferi si nu in ultimul rand durabilitatea.

Gradul de fermitate

Cu cat exista mai multe puncte de sustinere in interiorul saltelei cu atat este mai confortabila, si cu atat pozitia de dormit este mai buna. O saltea poate fi cu arcuri, din spuma, din latex sau cu camera de aer. In functie de calitatea materialelor folosite poate creste sau scade si calitatea saltelei. Saltelele cu arcuri sunt cele mai populare si au o varietate foarte mare de preturi.

Citeste si Dormitorul decorat in culoarea albastra ofera un somn mai odihnitor

Confortul

Daca mergeti la un magazin de profil, cel mai bine ar fi sa testati salteaua chiar dumneavoastra, adica culcati-va pe ea si simulati pozitia in care dormiti. Salteaua cea mai potrivita e cea in care va simtiti cel mai comod. Si modul in care se comporta o saltea in timpul miscarii este foarte important, mai ales daca este folosita de doua persoane. In cazul in care una dintre persoane se misca cealalta persoana nu trebuie sa fie afectata. In acest caz trebuie sa alegeti o saltea care sa fie confortabila pentru ambele persoane.

Durabilitate

Nu in ultimul rand, o saltea trebuie sa fie durabila, si sa fie confectionata din materiale care permit circulatia aerului in interiorul ei. Folosirea materialelor naturale precum matasea sau bumbacul, faciliteaza evaporarea apei si diminueaza imbibarea saltelei cu transpiratie, astfel ca nu se imbacseste atat de usor.

Citeste si Cum sa schimbi mocheta din dormitor

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole