De la 3 la 4 camere – design functional intr-un apartament pentru o familie cu 2 copii

Am intalnit aceasta amenajare si ne-am indragostit pe loc. Un apartament generos cu o suprafata de aproape 100 metri patrati, o familie cu 2 copii si o arhitecta talentata care a transformat un spatiu intr-un camin plin de viata, confortabil si functional, iata un model de amenajare ce trebuie neaparat impartasit cu voi!

Deschide Galeria

Julia si Alexander, un cuplu tanar cu 2 copii, unul de 5 ani si altul de doar 2 luni, si-au dorit un apartament mai spatios, potrivit noilor nevoi ale familiei. Astfel, au achizitionat o locuinta noua intr-un ansamblu rezidential si au apelat la arhitecta Mila Titova pentru a-i ajuta cu amenajarea apartamentului lor.

Initial, apartamentul de 3 camere era usor disproportionat, cu un hol mult prea mare si deloc functional. Dupa multe discutii si planuri propuse, au reusit sa ajunga la un consens, iar solutiile oferite de Mila s-au potrivit de minune cu ceea ce-si doreau cei doi pentru casa lor. Astfel, dintr-un apartament cu 3 camere, acesta s-a transformat intr-unul cu 4 camere, cu zone functionale, cu spatii de depozitare eficiente si circulatii firesti.

Living

In noul proiect, zona de zi a devenit una deschisa cu bucataria integrata si suprafete largi, aerisite. Finisajele cuprind materiale de calitate, cu parchet rezistent la trafic intens si gresie ce imita aspectul de granit, ambele in nuante inchise, usor de intretinut.

Spatiul livingului pastreaza o amenajare simpla, cu accent pe functionalitate. O canapea tip coltar, consola pentru televizor si etajere albe pe fundalul unui tapet albastru-turcoaz alaturi de cateva decoratiuni reusesc sa contureze intr-un mod placut si coerent decorul. In contrast cu turcoazul, peretele cu televizorul este alb. Camera se bucura de lumina naturala din belsug, iluminand chiar si spatiul bucatariei.

Pentru zona de gatit, Mila o optat pentru nuante inchise, ce confera profunzime si o eleganta discreta intregii amenajari. Spatiul este unitar prin mobilier compact, cu electrocasnice incorporate si fronturi mate. Acelasi tip de placare cu laminat de pe peretele cu locul de luat masa il regasim si in hol.

Dormitoarele

In zona de noapte, se remarca dormitorul matrimonial cu aceeasi tematica a tapetului albastru. Depozitarea a fost un aspect intens discutat. Fiecare spatiu a fost optimizat pentru a oferi spatii variate dedicate stocarii lucrurilor, care intr-o familie cu 4 membri nu sunt deloc putine. Dulapurile au fost incastrate intr-o nisa pe toata inaltimea peretelui, in continuarea lor fiind amenajata o zona de biblioteca. In plus, in jurul ferestrelor, ideea de biblioteca incastrata este reluata sub forma unor rafturi deschise. Incadrarea intregii zone cu albastru creeaza o zona de accent cu un efect wow.

Camera fetitei ne introduce intr-un taram al jocului si povestilor. Accente de roz, perdele vesel colorate si variate spatii pentru depozitare de haine si jucarii. Interesant este locul de joaca amenajat la fereastra sub forma unei platforme. Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comanda, dupa designul creat de arhitecta.

Intregul apartament beneficiaza de o lumina naturala foarte placuta in special dupa-amiaza, precum si de o priveliste surprinzatoare. Suprafetele vitrate generoase sunt un mare plus in aceasta amenajare. Insa, pentru o suprafata mare precum aceasta de 100 metri patrati, Mila a gandit diferite scenarii de iluminat: de atmosfera, cand lumina ofera un placut sentiment de relaxare cu ajutorul corpurilor cu reglare a intensitatii, decorativ, cand corpurile de iluminat si fascilul pun in valoare obiecte sau trasaturi ale decorului, si iluminatul functional care asigura o lumina uniforma si eficienta pentru intregul spatiu. Astfel, imbinandu-le pe toate 3, de la lumini tip LED, spoturi incastrate sau corpuri suspendate, spatiul primeste un iluminat eficient adaptat fiecarei functiuni in parte.

Sursa: inmyroom

Arch. MILA TITOVA

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole