Design minimalist intr-un apartament de 3 camere

Spatiul de azi inspira prin simplitatea designului, prin volumetrii geometrice menite sa confere personalitate amenajarii.

Deschide Galeria

Apartamentul de 3 camere este luminos si calduros gratie insertiilor de lemn de la nivelul mobilierului sau pardoselii. Albul predomina si astfel spatiul pare amplificat. Functiunile sunt organizate in mod firesc, fara delimitari inutile.

Discursul general al amenajarii este unul minimalist, potentat de accente de culoare si texturi. Piesele de mobilier nu incarca spatiul, de fapt un intreg perete fiind lasat liber, singurul accesoriu fiind un mecanism de ceas, cu limbi negre.

Livingul formeaza un tot unitar cu bucataria, iar suprafetele vitrate de dimensiuni mari asigura multa lumina naturala atat in zona de living, cat si in bucatarie. Mobilierul minimalist dispus pe o singura latura acopera tot peretele din zona destinata bucatariei, oferind astfel spatii de depozitare generoase. Electrocasnicele sunt incastrate in mobilier contribuind astfel la crearea unui aspect unitar, compact ce se impune in bucatariile in plan deschis. Fronturile albe, lucioase reflecta lumina si sprijina efectul de marire a spatiului.

Cele 2 functiuni sunt delimitate vizual la nivelul pardoselii, in zona bucatariei avand gresie, iar in restul spatiului, parchet din lemn stratificat. Ingenios abordat este spatiul de luat masa, cu o prelungire a placarii de lemn pana in tavan. Impreuna cu corpul de iluminat supradimensionat descrie o zona de interes in ansamblul camerei de zi.

Tot in cadrul zonei de zi, gasim amenajata si un spatiu de lucru incastrat intr-o nisa. O usa glisanta acoperita cu oglinda separa acest sector de restul livingului. Efectul de oglindire imprima profunzime decorului, marind spatiul. Scafele cu spoturi asigura un iluminat uniform, conturand un ambient placut, echilibrat.

Spatiul holului cuprinde o zona generoasa de depozitare reprezentata printr-un dressing inalt pana in tavan.

Zona de noapte preia paleta cromatica a livingului, dar vine cu accente indraznete la nivelul peretilor: o placare texturata ce imprima un efect tridimensional decorului. O vom regasi atat pe peretele cu patul, dar si pe cel cu comoda si televizorul. A fost eliminat obisnuitul dressing sau orice mobilier inalt, zonele de depozitare fiind create la inaltime medie, lasand spatiul sa respire.

Si amenajarea din baie merge pe aceeasi linie minimala, cu mult alb. Placarea din dreptul cazii de baie ne aminteste de textura tridimensionala intalnita in dormitor.

Sursa: redeco

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole