Eleganta si romantism – bucatarie amenajata in stil provensal

In cazul amenajarii unei locuinte, accentele frantuzesti sunt cele care transmit eleganta si romantism indiferent de camera pe care acestea o ornamenteaza. In plus, sunt doua dintre caracteristicile bine definite ale stilului provensal, un stil al carui denumire este inspirata de regiunea Provence, aflata in sudul Frantei.

Deschide Galeria

Transformarea acestei bucatarii imbina armonios doua influente rustice: una cu caracter muntos si cealalta cu caracter marin. Vorbim in acest caz de nuante de lavanda,  pamant, turcoaz si o multitudine de texturi.

Impartirea se face usor simetric, in doua zone ce reusesc sa trasmita intr-un mod evident caractere ale celor doua influente. Mobilierul pe colt, cu caracter grandios, se prezinta cu un design elegant si clasic, cu detalii minutioase ce adauga accente feminine si pretioase. Nuantei predominante de beige pal i se alatura linii inchise si detalii aurii regasite cu precadere in design-ul manerelor. Stilul retro este scos in evidenta si de catre design-ul electrocasnicelor care completeaza imaginea decorului clasic, feminin.

Detaliile geometrice care ornamenteaza geamurile usilor corpurilor de mobilier suspendate, se regasesc si in textura pardoselei, fapt ce va oferi continuitate si omogenitate intregii incaperi. Pentru ca este necesara prezenta detaliilor cu iz marin, nuantele de verde si albastru sunt scoase la iveala de catre patternul placilor de fainta ce separa blatul de corpurile superioare.

Prin intermediul decorului si finisajelor, locul de servire a mesei se transforma intr-un spatiu perfect destinat relaxarii. Accentele feminine capata un caracter intens prin introducerea rozului in cantitati destul de mari, atat in cazul elementelor textile, cat si mural si in accesorii.

Design-ul mesei ovale si al scaunelor care o imprejmuiesc, respecta liniile clasice ale setului intreg de bucatarie. Romantismul vine in prim plan prin ornamentarea murala cu picturi manuale ce ilustreaza natura intr-un stil poetic.

Din punct de vedere cromatic, folosirea nuantelor aprinse si calde, ofera un plus de naturalete si invioreaza intreaga incapere, degajand astfel o atmosfera primavaratica. La aceasta imagine se adauga o intensa lumina naturala careia ii este permisa patrunderea in interior cu ajutorul unei perdele fine, imaculate. Spre deosebire de alte amenajari care iau in calcul pictura murala, aici sunt introduse si elementele care se regasesc in acelasi cadru, cum este in cazul instalatiei de caldura ce primeste la randul ei un aspect artistic.

Nu putem sa omitem design-ul componentelor de iluminat artificial care fac trecerea intre doua planuri temporale opuse. In cazul lustrei, imaginea se plaseaza intr-o epoca medievala, clasica, iar in ceea ce priveste iluminarea corpurilor superioare ale mobilierului bucatarei, benzile de led sunt cele care aduc amenajarea in planul temporal modern.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole