Grădină amenajată cu stil: Tipuri de brazi ornamentali ideali într-o gradină chic

Amenajarea unei grădini cu stil poate fi îmbogățită cu prezența brazilor ornamentali potriviți. Aceștia dau eleganță și un farmec aparte grădinii tale.

Iată câteva tipuri de brazi ornamentali ideali pentru o grădină chic:

 1. Brazi pitici (Picea glauca ‘Conica’):
  • Acești brazi pitici au o formă compactă și o culoare verde intensă. Sunt potriviți pentru a fi plantați grupați sau chiar în ghivece mari pentru a crea o alee distinctă.
 2. Brazi columnari (Thuja occidentalis ‘Emerald Green’):
  • Brazilor columnari le lipsește caracteristica formă rotundă dar, în schimb, cresc vertical. Acești brazi sunt ideali pentru a crea un fundal verde și elegant în grădină.
 3. Brazi cu frunze argintii (Abies concolor ‘Candicans’):
  • Brazilor cu frunze argintii dau o notă de eleganță și contrast în grădina ta. Frunzele lor alungite au o nuanță de argint, creând un aspect rafinat.
 4. Brazi pitici japonezi (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’):
  • Acești brazi pitici originari din Japonia au o formă compactă și o textură deosebită. Sunt potriviți pentru a decora zonele mai mici din grădină sau chiar pentru a fi plantați în ghivece.
 5. Brazi pitici albi (Picea pungens ‘Montgomery’):
  • Brazii pitici albi oferă o notă de culoare și un contrast interesant în grădină. Aceștia au un aspect ușor argintiu și sunt o alegere perfecte când vrei să creezi o zonă accent în grădină.
 6. Brazi ornamentali cu vârfuri colorate (Picea pungens ‘Fat Albert’):
  • Brazii cu vârfuri colorate, cum ar fi cele cu vârfuri albastre sau argintii,  reprezintă element vizual interesant și pot servi ca punct focal în grădina ta.
 7. Brazi cu textură deosebită (Cedrus deodara ‘Feelin’ Blue’):
  • Brazii cu textură deosebită, cum ar fi cei cu ace moi sau cei cu frunze mai lungi, pot aduce variabilitate și interes vizual în amenajarea grădinii.

Asigură-te că alegi speciile de brazi care se potrivesc climatului și condițiilor de sol din zona ta pentru a te asigura că aceștia se vor dezvolta sănătos și vor contribui la crearea unui spațiu exterior chic și elegant.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole